Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt Lindfors på pallen

Nu laddar syskonen om för SM.

Annons
Alexander och Josefine Lindfors.

Fagerstaskyttarna Josefine och Alexander Lindfors har slagit till igen. Det blev silver för båda när Skyttiaden avgjordes i Vindeln den gångna helgen. Båda har nu siktet inställt på SM i Kinna kommande veckoslut.

Återigen har syskonen Josefine och Alexander Lindfors visa vilka duktiga skyttar de är. När Skyttiaden avgjordes i Vindeln den gångna helgen var båda på pallen. Josefine har vid flera tillfällen skjutit svenskt rekord men synd nog på tävlingar där man inte godkänner rekord.

Nu vid Skyttiaden blev

det visserligen inget svenskt rekord, men ett mycket bra resultat. 514,4 räckte till en andra plats efter Frida Eriksson Stenkumla på Gotland. Josefine var nöjd med sin andra plats och sa.

– Det kändes bra. Jag har varit i en formsvacka men nu börjar det fungera igen.

Även Alexander Lindfors belade en silverplats. Med 510,3 var det bara segrarinnan Emelia Jonsson som var bättre med 513,7.

Alexander säger om sin insats:

– Kändes bra, gick bara in för att göra mitt bästa och ta det för vilken tävling som helst.

Läs mer: Fyra tjejsegrar i Skyttiaden stående

Läs mer: Resultat och bilder från Skyttiaden

Till helgen väntar nya utmaningar för de båda Fagerstaskyttarna. Då är det nämligen SM som står på programmet. Ett SM som kommer att avgöras i Kinna. Till skillnad från Skyttiaden skjuter man SM i olika klasser för herrar och damer. Josefine är tvåa på Sverigerankingen medan Alexander är fyra.

Båda har som målsättning att först och främst ta sig till final i respektive klasser.

Hur ser då Josefine på sina chanser?

– Det känns bra, jag sköt bra senast och verkar vara på väg upp ur en formsvacka. Först gäller det att ta sig till final. Väl i final kan allt hända och det är klart att då är siktet inställt på medalj.

Hur ser då Alexander på sin SM start?

– Jag ska åka ned och göra det så bra som jag kan. Naturligtvis vill jag skjuta final, sedan får man se vart det bär. Det gäller bara att ta det lugnt och göra som vanligt.

Fagerstaskyttarna åker till Kinna redan på torsdagen för att i lugn och ro förbereda sig på bästa sätt. Där tävlar också Alexander Pösl Hyvärinen och Kajsa Fredriksson för Fagersta.

Förutom syskonen Lindfors fanns även Kajsa Fredriksson och Jakob Stefansson med och tävlade i Vindeln. För Stefansson var det första gången som han kvalat in till den stora finalen.

Läs mer: Måste göra om sitt rekordresultat

Läs mer: SM luftgevär 2016 i Kinna

Josefine Lindfors.
Alexander Lindfors.

Mer läsning

Annons