Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla hattrickskyttar när Per-Ols vann hemmapremiären

Trots att man tappade en tvåmålsledning två gånger om och hamnade i underläge, så lyckades Per-Ols ta de tre poängen hemma mot Kungsörs IBK. Slutresultatet skrevs till 9-7, efter att två spelare gjort varsitt hattrick för Per-Ols.

Annons
Samuel Jansson var en av två spelare i Per-Ols som slog till med ett hattrick i onsdagens segermatch mot Kungsör.

9-7-segern satt skönt för Per-Ols, som föll i säsongens första match mot Skälby. 

– Tre poäng mot ett tippat topplag. Det är jag nöjd med, säger Per-Olstränaren Martin Bängs.

Per-Ols började matchen med att backa hem och satsa på kontringar. Man skapade några halvchanser, innan Magnus Bäckman gav laget ledningen, med en dragare från slottet. Bara sekunder senare var Oskar Abrahamsson igenom och hade ett friläge, men avslutade med ett skott i överliggaren. Abrahamsson fick emellertid revansch ganska snabbt. Efter en snabb kontring vände han bort sin bevakare, väntade ut målvakten och petade in 2-0.

Innebandy är dock en sport där det går undan och två mål inte är någon säker ledning. Med två snabba kassar var Kungsör med i matchen igen. Första målet inslaget på en straff. Per-Ols hade de bästa chanserna utöver målen och Kungsörsbackarna bjöd Robin Karlsson på ett friläge i slutminuterna, men skottet utanför.

Hemmalaget rivstartade sedan i den andra perioden. Emanuel Vantaa lyfte en boll från egen zon, lagkaptenen Daniel Snickars tog emot och petade in 3-2, efter bara 21 sekunder. Samme Snickars blev sedan tvåmålsskytt tre minuter senare, då han dundrade in ett frislag till 4-2.

Men återigen, det går undan i sporten, och med två snabba mål så var Kungsör ifatt igen. Först slarvade Per-Ols bort bollen på egen planhalva och bjöd på reduceringen, sedan hamnade man på botbänken och Kungsör skickade in kvitteringen. Bortalaget fullbordade sedan vändningen då lagkaptenen Magnus Cederberg kom fri mot hemmamålet. Patrik Engzell räddade förstaskottet, men var chanslös på returen.

Per-Ols kom dock igen snabbt. Och då var det Samuel Jansson som klev fram och iklädde sig lite av matchvinnarrollen. På en snabb omställning kvitterade han med minuten kvar av mellanrundan, och halvminuten senare gav han hemmalaget ledningen i spel fem mot fyra.

Per-Ols backade sedan hemåt i den tredje perioden och väntade på Kungsörs misstag. Kungsör hade mycket boll, men det var Per-Ols som skapade chanserna. Eric Hult och Emanuel Vantaa brände varsitt fint läge, innan Samuel Jansson skickade in sitt tredje mål för dagen, med ett skott från slottet. Kungsör gav inte upp utan fortsatte framåt.

Man hade en boll i insidan av stolpen och på slutet tog man ut målvakten. Då avgjorde hemmakaptenen Daniel Snickars med att rulla in bollen i tom kasse, 9-5. Till slut tilläts Kungsör reducera två gånger om och fastställa slutresultatet 9-7.

– Vi spelade bra stundtals, men gick ned oss i perioder, men det var inte så konstigt då vi gick runt på elva man. Jag är nöjd med segern och det var skönt att vi producerade framåt, även om de två sista insläppta målen var onödiga, säger Martin Bängs. 

Annons