Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla segrar ger Smalsjö guldläge

Fagerstabördiga enduroföraren Emmily Smalsjö, som tävlar för Försvarsmaktens EK, är nu otroligt nära totalsegern i den nationella tävlingen Ladies Cup.

Annons
Emmily Smalsjö närmar sig totalsegern i Ladies Cup.

Det står klart efter att Smalsjö vunnit två deltävlingar i helgen.

Inför den sista deltävlingen, som körs i Söderhamn om två veckor, behöver bara Smalsjö ta sig i mål för att ta hem segern totalt den här säsongen.

– Det borde inte vara några problem. Jag kommer bara köra för att ta mig i mål, säger Smalsjö.

Smalsjö har just nu 114 poäng. Tvåan Amanda Elvin har 96. Och bara inte Elvin vinner, samtidigt som Smalsjö inte genomför tävlingen, har Smalsjö vunnit totalt.

Men det som kanske kan vara ett hinder på vägen är Smalsjös skada hon ådrog sig förra helgen. Då trodde hon att bara menisken och möjligen korsbandet var trasigt. Det var mer än så.

– Jag fick beskedet av läkaren i fredags. Främre korsbandet är av, menisken är trasig, jag har en fraktur i lårbenet, jag har en fraktur i knäskålen, det är brosk i hela knät och jag har också en blödning i knät.

– Det gjorde jätteont hela lördagen, men det gick att köra. Söndagen var värre, då hade det svullnat upp.

I veckan ska Smalsjö genomgå en första operation och framför allt ta bort brosket ur knät. Hon vet att hon inte kommer att vara återställd till sista deltävlingen. Därför ligger fokus inte på att vinna i Söderhamn.

– Men tanke på hur ont det kommer att göra får vi se hur det går. Jag vet att jag har totalsegern bara jag tar mig i mål. Jag måste tänka på framtiden.

Annons