Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duon ska göra VIF:s pojkar till män

Utvecklingen är i fokus när Västanfors IF:s nyskapade lag spelar premiär under lördagen. Tränarna Peter Moberg och Magnus Sohlberg har ett rejält arbete framför sig. De ska forma framtida a-lagsspelare åt VIF.

Annons
Peter Moberg och Magnus Sohlberg ska leda Västanfors u-lag i division 2.

Åldersspannet i Västanfors u-lag är 14-26 år. Stommen är VIF:s 16-åringar. Många i truppen har aldrig spelat med varandra tidigare. Och ambitionerna bland spelarna skiljer sig.

Lagets tränarduo Peter Moberg och Magnus Dahlberg har tagit sig an en knepig uppgift. Men de ser med tillförsikt fram emot premiären hemma mot Hamrångsfjärdens IK under lördagen.

– De yngre ska spela med de lite äldre spelarna som har mer rutin. På så sätt utvecklas de bättre och vill fortsätta med bandyn, säger Peter Moberg och får medhåll av Magnus Dahlberg:

– Det gäller att jobba med grunderna. Det är roligt att få 16-åringarna att förstå att de inte kan åka rakt igenom lagen längre, säger han.

Det är just grundspelet på en högre nivå duon ska jobba med. Motståndet i division 2 är varierat och tränarna tror att VIF kommer att möta flera spelare som har spelat i de högsta serierna i landet.

– Det här blir som en inslussningsport till seniorbandyn för de yngre. Några kanske utvecklas riktigt bra och tar steget upp till a-laget, säger Peter Moberg.

Och lagets chanser?– Vi har stora chanser om vi får i gång spelet, säger Magnus Sohlberg.

Mer läsning

Annons