Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duon som hittat riktig målform

Fagersta Södra har gått som tåget den här säsongen. Deras delade serieledningen har de mycket att tacka Emil Zolteks och William Klaséns starka målskytte för.

Annons
Emil Zoltek och William Klasén under matchen mot Västerås IK.

Fagersta Södra har den här säsongen inte bara släppt in minst mål i Division 4. De är ett av lagen som gjort mest mål framåt.

Endast IFK Västerås och Västerås BK 30 har hittat nätet fler gånger.

Av de 31 mål som Fagersta Södra hittills gjort i år så är det endast två personer som gjort nästan 75 procent av dem. Emil Zoltek har gjort 12 mål och William Klasén 11.

– Samarbetet med Emil har fungerat väldigt bra. Jag vet inte riktigt varför, det har bara klickat bra i år, vi släpper bollen till varandra i rätt läge, säger William Klasén.

– Jag tror framför allt det är att laget har steppat upp några kliv i år och vi har fört spelet i många fler matcher. Då har vi fått mer lägen framåt att utnyttja, fortsätter han.

Ett påstående som även Emil Zoltek håller med om.

Förra veckan pratade Fagersta-posten med sportchefen Peter Trsavec som menade att lagets framgångar rotar sig ur de fysiska framsteg som laget gjort fram till den här säsongen.

LÄS MER: Därför leder Södra tabellen

– Det håller jag med om. Förra året tränade vi väldigt mycket men i år har vi tränat ännu mer. Inget lag i division 4 hinner med i vårt tempo, säger Emil Zoltek.

Trots att det är sommarvila för laget just nu så är det många som ligger i hårdträning.

Varken Emil Zoltek eller William Klasén är något undantag.

– Jag tog ledigt några dagar sedan körde man igång för fullt igen, säger William Klasén.

– Jag har inte slutat träna alls. Men om en vecka åker jag till Polen för riktig semester. Fast jag kommer spela boll i Polen också, jag har redan snackat med lite kompisar där om det, säger Emil Zoltek.

Ytterligare en anledning menar Emil Zoltek kan vara positionsförändringarna som gjorts i laget. Förra säsongen spelade Emil Zoltek på en position mellan mittfältet och forwardslinjen. Den här säsongen har han flyttats upp som ren forward.

– Nicklas (tränaren) ville testa mig på den här positionen och det fungerade riktigt bra. Jag känner verkligen att den är perfekt för mig, säger Emil Zoltek.

Med halva säsongen färdigspelad är det bra upplagt för att Fagersta Södra äntligen ska ta klivet upp i Division 3. Men för att det ska bli verklighet så är det inte tillåtet med många misstag.

Det är fortfarande många matcher kvar att spela och ett poängtapp kan bli ödesdigert.

– Vi måste fortsätta jobba lika hårt som vi gjort hittills i varenda match. Men det blir nog inget problem, jag tror vi har lärt oss en läxa av från tidigare år då vi haft bra vårsäsonger och sedan tappat på andra halvan, säger William Klasén.

Mer läsning

Annons