Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter förlusten: Bäckström rasar mot lottningen

Masarna förlorade tisdageskvällens match borta mot Elit Vetlanda som vann med 50–40. Då krävdes lottning om startspår inför ett sista heat om bonuspoängen, som Vetlanda vann. Nu sågas lottningen av Masarnas lagledare.

Annons
Stefan Bäckström, lagledare för Masarna.

– Det är den konstigaste lottning jag varit med om i hela min idrottskarriär, säger Stefan Bäckström.

Resultatmässigt gick allt fel för Masarna på tisdagskvällen borta mot Elit Vetlanda. Dalalaget föll med 40–50 och förlorade sedan körningen om bonuspoängen.

– Jag är besviken. De var bättre. Vi körde bort oss själva. Linus Sundström och Leon Madsen var de som var bra, säger Stefan Bäckström.

Men, det var lottningen om startspår till körningen om bonuspoängen som blev den stora snackisen i depån efter matchen.

– Det var en konstig lottning. Det var den märkligaste lottning jag varit med om, säger Stefan Bäckström.

Missade du matchen: Se heat för heat här

Tävlingsledaren kom fram till båda lagledarna med två stavar i ett block – utan information om vad man skulle använda i lottningen. Det enda Stefan Bäckström kände till var att en lottning skulle äga rum.

– Innan det hade deras ledare snabbt ryckt tag i en pinne. Jag ropade ner domaren och sa att det här inte har gått rätt till. Då säger domaren att han har godkänt det.

Stefan Bäckström suckar.

– Det enda jag visste var att en lottning skulle äga rum. Det sa jag till domaren. Han svarade: "Vad ska jag göra åt det".

Läs mer: Nu har Masarna lite att fundera på

– Det är parodi. Jag tycker det är osportsligt på den här nivån. Var är ärligheten? Det kanske fanns en viss ärlighet där ändå, men man måste faktiskt fösrt visa vad det är som står på spel, likt när man singlar slant, säger Stefan Bäckström, som dock konstaterar att Elit Vetlanda var det bättre laget.

– Ja, i dag var vi körda, säger Bäckström.

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons