Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter jublet – nu börjar jobbet

"Vi har inte gått upp för att åka ur".

Annons

Segerfesten efter uppflyttningen är över. Nu väntar massor av hårt arbete för Per-Ols. För klubben vill bli kvar på en högre nivå. – Vi ska försöka spika truppen så snart som möjligt, säger sportchefen Johan Andersson.

Säsongen blev lång för Per-Ols. Den må nu vara slut för spelarna. Men inte för andra.

Nu väntar massor av jobb, för bland andra sportchef Johan Andersson och ordförande Tero Heikki.

– Nu ställs det andra krav på oss som klubb. Nu är det Svenska innebandyförbundet som administrerar serien, och det betyder att det blir en annan nivå på allt, säger Johan Andersson.

– Det som är bra är att vi redan uppfyller alla krav när det gäller arenan med ljus och så plus allt annat runt matcharrangemangen med speaker och liknande.

Nu gäller det att så snabbt som möjligt spika truppen och få klart med tränare.

– Där räknar vi med att stommen kommer att bli kvar, säger Andersson som också redan har haft kontakt med tänkbara nyförvärv.

– Målsättningen är att vi ska etablera oss som ett division 1-lag, säger spelaren Daniel Snickars.

– Vi har inte gått upp för att åka ur igen.

Det är inte klart i vilken division 1-grupp som Per-Ols kommer att placeras i. Det bestäms när kvalet till allsvenskan är över. Men i början av maj bör serieindelningen vara färdig.

Nu pekar allt på att Per-Ols får en plats i division 1, västra, med övriga lag från Västmanland. Det blir i så fall en serie där de längsta resorna blir till Värmland.

Spelmässigt kommer förstås division 1 att ställa högre krav på laget. Motståndet kommer att bli tuffare och alla lag håller en högre klass.

– I tvåan har lagen kanske en bra femma. I ettan krävs minst två bra formationer. Och då gäller också att vi kan spela bra i 60 minuter i varje match, säger Snickars.

– Dessutom blir säsongen längre. Division 1 brukar starta i mitten av september, mot början av oktober för tvåan.

Inför säsongen som tog slut på påskdagen stack Per-Ols ut hakan. Det blev inte serieseger som var målet utan vägen till division 1 gick via förkval och kval.

– Vi visade att vi var bäst när det gällde. Att vi nu gick upp kommer att gynna föreningen och det finns bra återväxt i klubben. Annars hade vi aldrig gjort den här satsningen, säger Andersson.

Att Fagersta är en gammal innebandybygd har märkts under och efter kvalet.

– Det är många som har hört av sig och gratulerat. Och vilket stöd vi hade i kvalmatcherna, säger Snickars.

Annons