Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter upphämtningen – Norbergcyklisterna kroknade i SM-spurten: "Helt tom på krafter"

Norbergcyklisterna Jenny Eliasson och Clara Lundmark stod för en stark upphämtning efter att ha fått jaga under större delen av loppet. När det drog ihop sig till spurt tröt dock krafterna. – Jag är ju nöjd, även om jag kanske hade velat ta någon bättre placering i spurten. Men jag var helt tom på krafter där, säger Lundmark, som blev sexa i sitt första kortbane-SM.

Annons
Norberg CK:s deltagare i damernas kortbane-SM. Sexan Clara Lundgren, sjuan Jenny Eliasson och åttan Johanna Sömskar.

För några veckor sedan var det långbane-SM på hemmaplan som gällde för Norbergcyklisten Jenny Eliasson.

Avslutningen där blev inte den roligaste då hon med fyra varv kvar blev avplockad i linjeloppet.

Efter att ha gått i mål som sjua i kortbane-SM, som på lördagen avgjordes i Norrköping, var det dock en nöjd Eliasson som mötte upp efteråt.

– Det här var kul. Nu fick jag ju gå i mål till skillnad mot i Västerås. Det var jätteroligt och en bana som passar mig perfekt. Kurvor och inga uppförsnackar..., skrattar Eliasson när Sporten träffar henne.

Eliasson hamnade tidigt en bit bak och när fältet började spricka upp så var hon, tillsammans med lagkamraten Clara Lundmark, lite efter klungan som jagade segrarinnan, OS-deltagaren Sara Mustonen, som tidigt stack iväg.

Eliasson och Lundmark körde dock bra där bakom och när det började dra ihop sig så hade man tagit in hela försprånget till klungan.

– Vi hjälpte varandra och turades om hela tiden att dra och körde så hårt vi orkade för att komma ikapp. När vi kom ikapp dem så var vi sex totalt.

Då guldet aldrig var inom räckhåll så blev det därmed en kamp om övriga pallplatser för de sex.

– Jag är ju tyvärr inte så bra på spurt och taktik (skratt). Så jag försökte nog mest att hänga med och var nog ganska nöjd med det. Det ska man väl aldrig vara i och för sig, men på sista varvet var det en tjej som försökte gå loss. Då hamnade jag lite efter, så jag behövde inte spurta (skratt).

Sjundeplatsen är hon ändå nöjd med.

– Det är ju första gången jag kör det här på ett SM. Jag åkte hit för att ha kul och gå i mål. Framför allt få gå i mål.

Clara Lundmark, som blev svensk juniormästare i slutet av juni, rullade i mål som sexa i sitt första kortbane-SM, och var med hela vägen i spurten.

– Jag hade aldrig klarat mig utan Jenny (skratt). Jag hade aldrig lyckats komma ikapp själv. Så jag får tacka henne, säger Lundmark.

Vad åkte du hit med för förhoppningar?

– I princip ingenting. Ställa upp och göra mitt bästa. Jag tänkte bara försöka hänga på. Och det lyckades jag göra. Jag är ju nöjd, även om jag kanske hade velat ta någon bättre placering i spurten. Men jag var helt tom på krafter där.

Norbergs tredje deltagare, Johanna Sömskar, åkte i mål som åtta, en knapp minut efter Eliasson.

Mer läsning

Annons