Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter VM-kvalet – Maradona hyllar Nilsson Lindelöf: "Två torn till mittbackar"

Sverige kunde under måndagen säkra VM-biljetten efter 0–0 mot Italien.
Efteråt hyllas det svenska mittbacksparet, med Victor Nilsson Lindelöf och Andreas Granqvist, av ingen mindre än Maradona.
"De hade två torn till mittbackar", skriver han på Facebook.

Annons
Victor Nilsson Lindelöf och Andreas Granqvist hyllas av Maradona efter VM-kvalmatcherna mot Italien. Foto: TT/Montage

Efter 1–0 på hemmaplan räckte det med ett oavgjort resultat i returen på San Siro för att Sverige skulle ta sig till VM i Ryssland nästa sommar.

Och när Sverige höll tätt i Italien stod det klart att de på vägen till VM besegrat tre tidigare världsmästare i Italien, Frankrike och Nederländerna, en bedrift inget annat land stått för.

Det svenska försvarsspelet hyllades efter matchen av många.

En av dem som lyfter fram den svenska försvarsmuren är Diego Maradona, och särskilt lyfter han fram mittlåset med Victor Nilsson Lindelöf och Andreas Granqvist.

"Jag är väldigt ledsen över att Italien inte tog sig till VM. Italien skänker alltid en speciell känsla till turneringen. Jag såg matchen och det kändes som att Italien spelade precis som Sverige ville, med inlägg. Och de hade två torn till mittbackar. Det blir hårdare konkurrens för varje år. Det är sorgligt att Italien, en av de största, inte kommer med till VM i Ryssland" skriver Maradona på Facebook.

För Plus-kunder: Victor Nilsson–Lindelöf tröstade italienarna: "Tycker man kan visa respekt"

Annons