Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad seger för Per-Ols

Det blev en trepoängare då Per-Ols herrar tog emot IBK Köping på lördagen. En välspelad och underhållande match som slutade 9-5 till hemmalaget.

Annons
Per-Ols tog tre mycket viktiga poäng i kampen runt nedflyttningsstrecket.

Per-Ols fick en riktig drömstart på matchen, då William Andersson rann igenom på vänsterkanten i den första minuten och drog in 1-0 i nättaket. Minuten senare ville inte Eric Hult vara sämre, utan han drog iväg på högerkanten och vispade in 2-0.

Det var mycket Per-Ols i början, men halvvägs in i perioden tappade man bollen på väg upp i ett anfall. Köping kontrade då in 2-1.

Per-Ols fick sedan chansen två gånger om i numerärt överläge. Den första gången gick det inget vidare, men andra gången hängde en tredje försvarare, Hannes Cederfeldt, in 3-1, efter att Köping tappat bollen framför eget mål.

Den andra perioden rivstartade med tre snabba mål. Per-Ols drog på sig en onödig utvisning och då small det bakåt direkt. Minuten senare anföll Per-Ols och nyförvärvet Daniel Björklund skickade in 4-2. Köping reducerade dock omgående.

William Andersson är en lovande back och spelar för tillfället med högt självförtroende. I slutet av perioden drog han iväg på ett till soloäventyr och satte 5-3 bakom Köpingsmålvakten.

Köping var inte ofarliga framåt och i slutminuten av andra perioden hade laget ett ribbskott.

I tredje hade Köping ännu en ramträff, efter att Per-Ols drällt med bollen. Köping låg på för reducering, men mitt i bortapressen kontrade Per-Ols och Daniel Snickars rundade hela bortaförsvaret och skickade in 6-3.

När Köping sedan gick på offensiven så blottade man sig bakåt och Per-Ols kunde göra tre mål till, innan Köping tröstmålade två gånger om. Eric Hult var en gigant och spelade fram till två av de tre sista hemmamålen.

Per-Ols bärgade därmed tre livsviktiga poäng i kampen runt nedflyttningsstrecket

Annons