Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitseriespelarens svar till Västanfors

In i det sista var Västanfors med i jakten på Västerås SK:s Oskar Robertsons signatur. Men elitspelaren sa nej. Och Västanfors får börja om från ruta ett igen.

Annons
Oskar Robertsson tackade nej till Västanfors erbjudande.

31-årige Oskar Robertson var tänkt att gå in i Västanfors som en spelande tränare. Men efter långdragna diskussioner med både sportchefen Björn Forsberg och tränaren Olle Wiberg tackade Robertson till slut nej.

– Det känns ju bittert att det har dragit ut på tiden. Han har säkert sina skäl, men det är tråkigt. Vi har kört på det här huvudspåret såpass länge och har blivit sinkade gentemot andra namn. Det är inte jättebra, men vi får gilla läget. Och kanske får vi skylla oss själva när vi satsade allt på ett kort, säger Björn Forsberg.

I stället ryktas Robertson få en tränarroll i en elitserieklubb till nästa säsong.

– Vi var ändå med på målsnöret som 2-3 klubbar av 10 som han valde mellan, säger Forsberg.

Är spelarna besvikna?– Ja, litegrann. Ett sådant namn som Oskar Robertson drar ju lite spelare, så är det. Samtidigt får man nog lov att resonera lite. Ska man välja att spela i Västanfors ska man inte göra det för att Oskar Robertson är här. Man ska spela för att man har ett egetintresse.

I och med att Robertson tackade nej får nu VIF började om jakten på en till tränare i staben.

– Vi började fundera på lite andra namn för ett tag sedan när vi inte fick något besked (av Robertson). Vi har ett nytt spår att gå på och vi ska träffas nästa vecka, säger Forsberg.

Annons