Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skön repris av Södra

”Vi har en hög lägsta nivå i vårt spel om vi jämför med förra säsongen”.

Annons
Emil Zoltek på språng.

För andra matchen i rad vann Fagersta Södra med 7–1.

Den här gången var Tortuna SK som Södra satte på plats.

– Vi hade en hög lägstanivå och vann boll högt, säger Södratränaren Nicklas Blomqvist efter matchen.

Redan från start visade hemmagrabbarna att man vinna igen. Södra visade upp ett stabilt spel i uppbyggnaden med bra fart på bollen inom laget. Detta gjorde att gästerna fick jaga ordentligt under inledningen.

Inget av lagen skapade dock några större farligheter under den första kvarten utan det blev en kamp på mittplan.

Men efter tjugo minuter kom William Klasén loss på vänsterkanten och med ett pressat skott satte han bollen i nät. Innan paus kommer också 2–0. Detta efter en fint slagen hörna av Joakim Larsson som Artur Poghosyan kan sätta i nät.

Hemmaledningen i paus var odiskutabel och gästerna fick vara nöjda med att underläget stannande vid 0–2.

Södra avslutade halvleken snyggt. Laget började också den andra halvleken på ett mycket bra sätt. Redan efter fem minuter kom nämligen 3–0 genom Adam Östberg, nyförvärvet från Norberg som nu gjorde sitt första seriemål i Södratröjan.

Hemmalaget hade sedan ett bra grepp om matchen som redan i det läget kändes avgjord. Gästernas reducering, som innebar 4–1, kom efter det att Södra tappat i markeringen.

Ett mål som fick hemmalaget att tända till direkt då man i nästa anfall gjorde sitt femte mål. Av bara farten kom det sedan ytterligare två hemma mål innan matchen var slut. Åter en förkrossande seger för Södra som nu för andra matchen i rad vann med 7–1.

– Trots att vi vinner lika stort som mot BK 30 så spelade vi inte alls lika bra i dag. Men vi har en hög lägsta nivå i vårt spel om vi jämför med förra säsongen, säger Nicklas Blomqvist.

– Nu spelar vi mycket mer aggressivt och vinner bollen högt upp i banan. Vi börjar också hitta rätt i uppspelen där vi nu har flera spelalternativ när vi går till anfall. Försvarsmässigt har vi en mycket bra stabilitet något som är lite av nyckeln till vårt spel.

Var du inte orolig för att det skulle komma en reaktion efter storsegern mot BK30?

– Vi pratade om det i ledarteamet innan match men det verkade som alla killar var bra tända så vi såg inga tecken på någon fara. Fortsätter vi så här kan vi säkert vara med och kriga där uppe i serien och ställa till det för övriga lag.

Någon av killarna som du vill ge extra beröm en sådan här dag.

– Ja, Jimmy Jönsson gjorde det riktigt bra i dag. Sebastian Jansson gjorde ett jättejobb sedan kommer Artur Poghosyan allt mer och mer.

Målskyttar för Södra var William Klasén 2, Artur Poghosyan, Adam Östberg, Jama Hassan, Emil Zoltek, Jimmy Jönsson

Läs mer: Södra jagar tredje raka

Läs mer: Så förklarar fyramålsskytten storsegern

Läs mer: Har finns matchfakta aktuell tabell

Sebastian Jansson gjorde på nytt en bra match.
Tvåmålskytten William Klasén.
Annons