Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En spelare klar – och en provtränar

Truppbygget inför nästa säsong är i gång för Fagersta Södra. Och nu har också det första nyförvärvet presenterats.

Annons
Avesta/Skogsbos Viktor Hansson ska provspela med Fagersta Södra.

19-årige Kasper Dahl hämtas in från Smedjebackens FK. Och om man får tro Södras sportchef Peter Trsavec är det en framtidsspelare.

– Jag har följt hans utveckling i tre-fyra år. Han var på gång hit förra året redan, säger Trsavec och fortsätter:

– Han har en bra ålder och bra utvecklingspotential. Han passar bra in i policyn vi jobbar med. Vi vill få in nya spelare och utbilda dem på ett bra sätt. Då får vi en bra mix med äldre spelare och kan också slussa in yngre spelare allt eftersom.

Dahl, som både kan spela ytterback och på centralmittfältet, har huserat i Smedjebacken de två senaste säsongerna. Innan det spelade han med Ludvika FK i division 3 och 4.

– Han är ingen gröngöling. Han är en framtidsspelare, säger Trsvavec.

Södra har också gjort en överenskommelse med Viktor Hansson, som är född 1994. Hansson har den senaste säsongen spelat med Avesta/Skogsbo IF i division 4, men har tidigare representerat Avesta AIK i division 3. Han har också meriter från pojkallsvenskan och har varit med Dalarnas FF på elitlägret i Halmstad.

– Han ska provspela med oss i januari och februari och även spela ett par träningsmatcher, säger Trsavec.

Hansson har spelat ytterback i Avesta/Skogsbo, men kan också användas som en spelande centralmittfältare och släpande forward.

Var ser du helst honom?– Jag ser honom i en central roll. Men en ytterback har också mycket boll i dagens fotboll. Det är en väldigt kvalitativ spelare.

Trsavec har haft koll på Hansson de två senaste åren. Räkna därför med att han kan komma bli aktuell för en kontraktsskrivning senare i vår.

– Det ska kännas bra för båda. Han ska passa in och vi ska känna att det blir bra. Det är jätteintressant om det går att lösa med honom.

Och Hansson själv poängterar att det är en transportsträcka fram till att något blir klart med Södra.

– Jag ska provträna några veckor med dem och spela någon träningsmatch, så får vi se hur det känns. Sedan får vi utvärdera därifrån. Men ingenting är klart ännu.

Vad är det som lockar i Södra?– Det verkar vara en seriös förening och ett bra lag.

FP har sökt Kasper Dahl för en kommentar.

Annons