Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelbrektslöpare kämpade i värmebölja

Lördagens stafetter och halvmara bjöd på dramatik och rekordvärme

Annons

Årets upplaga av Engelbrekt-Sommar hade tur med vädret. Lördagens stafetter och halvmara lockade drygt 200 damer och herrar.

Halvmaran var relativt jämn där Fagerstabon Yavar Biranvand fick se sig slagen med 35 sekunder av Johan Granat, Västerås, som vann på tiden 1:24:50. I damklassen var intresset svalare då endast två långlöperskor deltog.

I stafetterna var antalet deltagare större. Den öppna klassen bjöd på dramatik då Hemlingby LK såg ut att ha kontroll på loppet, men fick ge sig då Sågmyras Ola Nyberg sprintade förbi två kilometer före slutet och sedan förde sitt lag till segern. Dalaporten vann damklassen.

Den mest välkände deltagaren var Björn Lind, dubbel OS-guldmedaljör på skidor. Han sprang sista sträckan för sitt lag, som sprang hem företagsstafetten.

Tävlingsledaren Johan Källman var nöjd med hela arrangemanget:

- Ja, det fungerade väldigt bra. De som var här var nöjda. Tyvärr var det lite för få deltagare och vi hoppas att nå ut bättre nästa år.

Bland lagen var det några som stack ur mängden. Jepparna från Sandviken bestod av medlemmar från familjerna Jeppsson och Partanen. Därav namnet. Nioårige Alfred Jeppsson mätte sina krafter med äldre löpare:

- Det gick bra, men det var jobbigare än att möta andra barn!

Engelbrektsloppet 20-klubb bestod av fem äldre gentlemän, som samtliga gjort minst 20 Engelbrektslopp på skidor.

- Vi är veteranernas veteraner, menade Anders Karlén, och fick medhåll av lagledaren Per Nilsson, som gjort inte mindre än 30 Engelbrektslopp och 50 Vasalopp.

Alla resultat finns här

Annons