Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelbrektsturen hoppas slå deltagarrekord

På söndag avgörs Engelsbrektsturen för femte året i rad.Och tävlingsledaren siktar på att slå rekord i antalet deltagare.- Jag hoppas på tusen stycken, säger Kicki Wallin, Norbergs CK, till Fagersta Posten.

Annons
Dennis Andersson, banchef och Kicki Wallin, tävlingsledare för Engelbrektsturen (Norbergs CK).

På söndag 26 juli är det dags för Engelbrektsturen - som ingår i Långloppscupen som en av nio deltävlingar där cykeltävlingen är den femte i ordningen. Och arrangören, Norbergs CK, ser förstås fram emot tävlingen - av flera anledningar.

Dels är den stora banan, kallad "Helan", omgjord inför årets upplaga och dels kan tävlingen slå rekord i antalet deltagare. I skrivande stund är 867 stycken cyklister anmälda till tävlingen och förra året var det 902 stycken som ställde upp.

Men tack vare möjligheten att efteranmäla sig - både under lördagen mellan 15.00 och 18.00 samt på tävlingsdagen mellan 8.00 och 10.00 - kan antalet deltagare överstiga fjolårets siffror. 

- Och då kom det ändå 129 efteranmälningar förra året, säger tävlingsledaren Kicki Wallin.

- Så förhoppningsvis slår vi rekord i år. Jag hoppas på tusen, det siktar vi på, säger hon.

Bland alla deltagande cyklister, vilka bör man hålla koll på från Norbergs CK?

- Gunnar Bäckgren som tävlar i H40-klassen och Gabriel Narkiniemi från pojkar 10-12-klassen, säger banchefen Dennis Andersson.

- Dessvärre saknas ju både Clara Lundmark (ungdoms-OS) och Cecilia Czarnecki (ungdoms-EM), vilket är lite oturligt, säger Wallin.

LÄS MER: I fredagens pappersupplaga av Fagersta-Posten finns en längre förhandstext om just Engelbrektsturen. Där berättar tävlingsledaren Kicki Wallin och banchefen Dennis Andersson mer om den nya tävlingsbanan och vilka som är favoriter i elitklasserna.

Annons