Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Epoken är över – VIF-bossen avgår

Epoken är över. Till sommaren avgår Bo Axelsson som ordförande i Västanfors IF. Och jakten på en ny boss är inledd.
– Vi har ett par namn. Kanske till och med tre, säger valberedningens samordnare Jonny Andersson.

Annons
Bo Axelsson avgår som ordförande i Västanfors.

I juni, när Västanfors har årsmöte, är det tänkt att Bo Axelsson ska tacka för sig i sin roll som ordförande. Ett behövligt nytänkande på posten är det som ligger till grund för Axelssons beslut.

– Det är väl bara så att det behövs lite förnyelse och då försöker vi hitta en ordförande som kan åstadkomma det, säger Axelsson.

Har beslutet vuxit fram?– Det vet jag inte. Men det är insikten om att vi har tagit vissa steg och nu behöver ta ytterligare steg. Då kan det behövas någon ny i ledningen.

Axelsson har varit ordförande i Västanfors i två omgångar. Och när han nu avgår lämnar han inte klubben helt. I stället ska han jobba med de ekonomiska frågorna. Men att sitta kvar i styrelsen är inte aktuellt.

– Det är inte min tanke. Jag tycker inte att det är någon bra idé. När är en ordförande avgår ska han lämna styrelsen. Annars är det lätt att vända sig till den förre ordföranden vid ett ärende, och det är fel.

Jakten på en ny ordförande är nu i gång. Västanfors valberednings samordnare Jonny Andersson har kontaktat ett antal personer och ställt frågan. Men ännu inväntar han svar.

– Vi har ett par namn. Kanske till och med tre. Men det är inte lätt att få tag på folk. Det går åt ganska mycket tid, oavsett vad man gör inom en förening, säger Andersson och tillägger:

– Jag gav ett namn till Bosse i går (läs tisdag) som han skulle undersöka. Det är ett bra namn. En ung förmåga, han är under 60 år.

Mer läsning

Annons