Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erngren cyklade hem Värnamoloppets elitklasser

Ida Erngren går starkt just nu.I helgen laddade hon upp för Tour of Norway genom att ta hem Värnamoloppet – i dubbel bemärkelse.- Jag visste väl att jag kunde vinna om jag hade lite flyt och formen är uppåtgående, säger Erngren.

Annons
Ida Erngren, Fagersta CA.

I helgen gick Värnamoloppet av stapeln och på plats fanns Fagerstacyklisten Ida Erngren.

Helgen inleddes med ett tempolopp där Erngren inte tyckte att hon fick ut max av sin kropp och sin prestation. Trots det slutade det ändå med en seger i damernas elitklass.

- Jag gjorde väl ett helt okej lopp, men det var svårt. Och eftersom jag vann får jag ändå säga att det var stabilt, säger hon.

Dagen därpå skulle linjeloppet avgöras och där startade damelitklassen tillsammans med herrar juniorer, herrar 50, 60 och 65.

Något som försvårade loppet för Erngren.

- Det blev ett väldigt rörigt lopp med många klasser som skulle tävla samtidigt, fast på olika villkor. Jag försökte skapa det loppet jag ville ha, men det slutade ändå med en spurt. Lyckligtvis tog jag även det loppet, trots att tempo inte är min starka sida. Det var skoj.

Hur känns formen just nu?

- Just nu är den inte jättebra, men jag tror att den är på uppåtgående. Det kommer kännas bra till helgen som kommer, säger hon.

Då är det Tour of Norway som gäller för Fagerstacyklisten. Där ska hon cykla för Team Crescent och eftersom hon inte tidigare har cyklat det loppet är målsättningen oklar.

- Jag ser fram emot tävlingen, det är tuffa banor som passar mig bra. Vi får väl se hur det går, men det ska bli spännande, avslutar hon.

Annons