Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erngren tvåa – då blev Fagersta CA trea

Fagersta CA:s Ida Erngren satte punkt för säsongen med ännu en pallplats.

Annons
Ida Erngren kom tvåa i Flyingesvängen i Skåne.

När Flyingesvängen, som var årets sista deltävling i Swe Cup, avgjordes i Skåne hängde Erngren med när en duo bröt sig loss från klungan.

– När de fick en lucka såg jag till att åka ikapp så jag kom med i utbrytningen. Det blev vi tre som körde och vi höll undan resten av tävlingen, säger Erngren.

Inne på upploppet orkade dock inte Erngren med vinnaren Sara Mustonen. Men det blev en andraplats att glädjas åt. Och nu kan Erngren summera en otroligt stark säsong.

– Det här hänt väldigt mycket under säsongens gång och det har varit fantastiskt roligt. Och över förväntningarna, säger Erngren som nyligen debuterade i landslaget.

Även FCA:s ledare Sten-Erik Zetterwall menar att säsongen har varit över förväntan. Och att laget har förändrat Cykelsverige med sin offensiva körning.

– Det är ett ungt lag och ett nytt lag som inte har kört ihop tidigare. Vi har lyckats i slutet att köra som ett lag, vilket var målsättningen, säger Zettwerall och tillägger:

– Ida är årets stjärnskott i Sveriges damelit, det hade vi inte väntat oss. Laget totalt har lyckats bra och vi har en bra grund för nästa år. Jag hoppas att vi kan hjälpa till för att sätta Fagersta på kartan.

Alice Andersson kom åtta i loppet. Sammanlagt slutade Fagersta CA på tredje plats i totalställningen i Swe Cup den här säsongen.

Annons