Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett lag tog sig till A-slutspelet– men där tog det slut direkt

Tjejerna från Västanfors som befinner sig på Gothia Cup uppnådde målet – att ta sig till A-slutspelet. Tjejerna spelade oavgjort i den sista gruppspelsmatchen och gick därmed vidare som grupptvåa.

Annons

Västanfors F-00 tog sig vidare till A-slutspelet i världens största ungdomsturnering. Efter att förlorat den inledande matchen, vunnit den andra och spelat oavgjort i den sista gruppspelsmatchen spelade de i torsdagsmorse 32-delsfinal mot Ulricehamns IFK.

Mot Ulricehamn blev det en väldigt spännande sammandrabbning.

– Det var chanser åt vardera håll. Vi hade en boll i ribban och motståndarna hade en i stolpen, säger tränaren Jouni Hyttinen.

Matchen fick avgöras på straffar efter en mållös tillställning. Västanfors förlorade där med 4–2.

– När det blir straffar är det rena lotteriet. Och det här lotteriet förlorade vi. Tjejerna är såklart ledsna över att ha åkt ut på straffar, men jag tror att de kommer ta med sig den fina fotbollen vi spelade i de två första gruppspelsmatcherna, säger han.

Det andra laget som är nere i Göteborg, Fagersta Södras P-01, fick se sin dröm om ett A-slutspel gå i kras direkt i gruppen. Efter att ha inlett cupen på bästa sätt genom att slå det tyska laget Tus Borgloh med hela 8–0 såg det just ut. Men den andra matchen förlorades sedan mot International school of Kenya med snöpliga 1–0.

Den helt avgörande matchen mot IK Zenith förlorades också, 4–2, och Södra fick under torsdagen spela vidare i B–slutspelet.

På torsdagen lottades laget mot Sandarna BK. Matchen blev jämn och Södra lyckades vinna på straffar, och lottades vidare mot Maroons Maestros från USA i en 16-delsfinal. Här avslutades Södras cupspel efter en uddamålsförlust, 1–0.

Mer läsning

Annons