Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagersta AIK kollapsade i tredje – föll med 1-8 i genrepet

1-8 slutade Fagersta AIK:s genrep efter en total kollaps i sista perioden, där laget släppte in sju mål. Ulf Hedberg var inte nöjd med sina mannars uppträdande. – Det kommer bli fler matcher när det går lite emot, det är under all kritik, säger han. 

Annons
Det blev ingen rolig kväll för Fagersta AIK.

Fem minuter in i den tredje perioden reducerade Jesper Andersson Falu IF:s ledning till 2-1 i onsdagens träningsmatch. Därefter kollapsade Fagersta AIK totalt.

8-1 stod det på tavlan när Hesa Fredrik ljöd efter 60 minuter. Inte precis den generalrepetition som FAIK hade önskat sig inför seriestarten den 23 oktober.

– Det är inte okej, alltså. Det måste vi rätta till, så får det inte bli. Det kommer bli fler matcher när det går lite emot, det är under all kritik. Det kommer jag ta med grabbarna på nästa träning, efter matchen var det ingen idé att säga någonting. Det måste bli skärpning på det, säger tränaren Ulf Hedberg.

Vad beror den här kollapsen på?

– Det är ju av flera anledningar kan man säga. Bland annat tror jag att det beror på att det blev mycket box play. Då går det in ett mål, så kommer det ett till. 3-1 och 4-1 kom ganska snabbt inpå varandra, och sen rann det iväg. Det kändes lite uppgivet i båset också, det är den känslan det inte får bli liksom, säger Hedberg.

FAIK satte sig själva i problem under matchen, när man drog på sig två stycken matchstraff. Bara några minuter in i matchen hade Kevin Widriksson spelat färdigt efter en bentackling, och i slutperioden mötte Casper Sandström samma öde efter att ha slagit en Falunspelare i ansiktet.

– Det första matchstraffet är inte så mycket att säga om. De har blivit tuffare på det, så den är ganska klar. Sen det som Casper drar på sig är lite hårdare faktiskt. Det var gruff kring sargen och han slog till en motståndare i ansiktet så han börjar blöda. Det är sådär att börja döma matchstraff på det, tycker jag.

I den mån man kan ta med sig något positivt från en match som man förlorar med 1-8 pekar Ulf Hedberg på den första perioden, som han ändå tyckte var bra, och den andra som får godkänt.

– Vi spelade bra i första perioden, sen tycker jag att vi tappar linjerna i spelet lite. Vi höll inte gameplan som vi hade sagt från början, att vi skulle hålla ihop laget och checka när vi hade chansen att checka. Det blev för långt mellan lagdelarna och alldeles för mycket chanser.

– Vi spelade helt okej fram till 2-1, men efter vi gör det har vi inte ett rätt faktiskt. Box play var helt okej fram till dess, vi tog en hel del utvisningar. Sen fick vi inte in pucken när vi själva hade power play då.

Kan en sån här förlust i den sista träningsmatchen bli som en väckarklocka för laget?

– Ja, alltså, resultatet lägger jag inte ner så mycket energi på. Det är mer så att vi inte får uppträda som vi gjorde på slutet. Så pass mycket har ju flera här varit med, att när det börjar gälla nästa helg då ska vi vara på tårna i 60 minuter.

Ulf Hedberg berättade inför genrepet att laget fortfarande är ute efter förstärkningar till den relativt tunna truppen man har just nu. På den fronten börjar det nu närma sig.

– Vi har spelare på g, men jag vill inte gå ut med någonting än när det inte är klart. Det är folk på gång, innan serien börjar.

Läs mer: Tunn FAIK-trupp vässar formen inför premiären

Mer läsning

Annons