Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagersta Södra förnedrade BK30 – igen

Tremålsskytten Emil Zoltek: ”När alla gör sitt jobb, då är vi så här bra”.

Annons
Emil Zoltek, Jama Hassan och William Klasén firar 3–0-målet.

Fagersta Södra har tagit över serieledningen i division 4. Och det efter utklassningssiffror hemma på Onsjövallen mot tabelltrean BK30.

Södra krossade Västeråslaget och vann med 8–0 (2–0).

– När alla gör sitt jobb, då är vi så här bra, säger tremålsskytten Emil Zoltek.

Inför onsdagskvällens match visste Södra att det fanns chans att ta över serieledningen. För IFK Västerås förlorade på tisdagskvällen överraskande mot Skultuna IS som vann med 4–3.

Södra kopplade grepp om matchen från start. Skapade ett par bra lägen direkt i matchöppningen. Både Emil Zoltek och William Klasén kunde spräckt nollan redan innan tio minuter var spelade.

Nu var inte BK30 ofarligt. Laget hade ett par bra lägen, men kanske fanns där en viss respekt för Södra. För Fagerstalaget vann ju vårens möte med 7–1.

Det skulle bli värre den här gången ...

– Förra gången tyckte BK30 att vi hade tur. Undrar vad de tycker? säger Södratränaren Nicklas Blomqvist.

Nu dröjde det till andra halvlek innan Södras spelövertag gav full utdelning. Men då kom målen.

– Efter 4–0 gav de upp, säger Zoltek.

Öppningen på andra halvlek blev precis den som Södra ville ha. Redan i den 49:e matchminuten kom det viktiga 3–0-målet. Zoltek hade lekstuga ute till vänster i straffområdet, serverade Jama Hassan bollen. Hassan kunde helt frispelad med BK-keepern enkelt sätta bollen i nät.

Och sedan rullade det alltså bara på.

– Det här var spelmässigt en repris av förra gången vi möttes. Vi spelade exakt likadant då, säger Blomqvist.

– Man ser ju nu när Artur Poghosyan är tillbaka vilken bredd vi får på vårt kantspel. Artur på en kanten och William på den andra. Och så Emil i mitten. Inte lätt för något lag att möta den uppställningen. Och i dag gjorde varenda kille ett jättejobb, säger Blomqvist.

Södra toppar nu serien med sex omgångar kvar. En poäng före IFK Västerås och åtta poäng för BK30. I nästa omgång, som spelas onsdag den 31 augusti, möter Södra Tortuna SK på bortaplan. Och nu ligger vägen för en plats topp-2 i sluttabellen vidöppen.

Ettan i serien är klar för division 3 nästa år. För tvåan väntar kval mot tvåorna i division 4, Värmland och Örebro samt laget som slutar på nionde plats i division 3, västra, Svealand. I dagsläget är det IFK Sunne. De fyra lagen möts i en enkelserie.

Mål:

Fagersta Södra–BK30 8–0 (2–0) 1–0 Emil Zoltek, 2–0 William Klasén, 3–0 Jama M Hassan, 4–0 Emil Zoltek, 5–0 Emil Zoltek, 6–0 Johannes Körkkö, 7–0 Theo Hellgren, 8–0 Johannes Körkkö.

Läs mer: Tillbaka i laget tippar Artur på 4–1-vinst

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Läs mer: Så ska Södra vinna toppmötet

Mer läsning

Annons