Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstacyklist i tuff duell

"Hon har en vass spurt"

Annons
Ida Erngren.

Fagerstacyklisten Ida Erngren var riktigt nära att ta hem segern klassiska GP-loppet Soldvarvi på Sollerön, men fick ge sig i spurten och slutade tvåa. – Jag försökte mala ner henne, men det gick inte, säger Ida Erngren.

Som vanligt firade många cyklister midsommar på Sollerön i Siljan. På midsommarafton avgjordes Solleröloppet, ett linjelopp över 100 km.

I damklassen blev det en klungspurt med hela tolv tjejer och där slutade Fagerstaduon Sara Penton och Ida Erngren på nionde respektive tionde plats.

– Vi var rätt besvikna, för vi fick ingen utdelning alls, säger Erngren som vann Solleröloppet förra året.

Desto bättre gick midsommardagens Soldvarvi. Där var Erngren en av tjejerna som verkligen satte färg på loppet.

Efter hälften av de tio varven var hon och Ida Jansson, Falu CK, loss.

– Hon har en riktigt vass spurt, det har inte jag. Så jag försökte mala ner henne med en långspurt, men hon tog mig på slutet. Det fanns inget jag kunde göra, säger Erngren.

I herrarnas Sollerölopp vann Christofer Stevenson, Motala. Det var hans tredje seger i loppet. Gunnar Bäckgren, Norberg, slutade på elfte plats. Han var drygt sex minuter efter Stevenson.

Under midsommarhelgen har också ungdoms-SM avgjorts på Sollerön. I midsommardagens tempolopp slutade Norbergs Clara Lundmark trea. Hon var halvminuten efter segrande Johanna Johansson tävlande för Kinds CK.

Annons