Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstakille klar för Modo

”Det här blir en jätteutmaning”.

Annons
Jesper Persson ska i fortsättningen spela för Modo.

Efter en dramatisk kvaldrabbning över sju matcher mot Leksand fick Modo lämna SHL. Nu rustar Örnsköldsviksklubben för spel i allsvenskan nästa säsong. Och i dagarna gjorde Modo klart med Fagerstabördige forwarden Jesper Persson. Modo har bra koll på 23-årige Persson som tidigare spelat för klubbens J18-och J20-lag när han gick på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik.

– Det här blir nästan som att komma hem, väldigt spännande och förstås en jätteutmaning. Men det är ju det som är roligt också, säger Jesper Persson.

Modo står nu inför en helt ny situation. Klubben som fostrat rader av storspelare finns inte längre med i hockeyns finrum. Helt klart ett ovant läge.

– Visst är det så. Jag har inte märkt så mycket av det. De har väl sörjt klart nu, och vill gå vidare, säger Persson.

Ännu är truppen väldigt tunn med bara nio spelare under kontrakt.

– Det går väl en del rykten. Vi får se vad som händer. Det beror väl på vilken väg klubben väljer. Antingen bygga långsiktigt eller satsa på en snabb comeback i SHL, säger Persson.

Säsongen 2014-2015 var Persson tillbaka i FAIK, han lämnade dock klubben vid jul för spel med Hudiksvall i division 1. Ett Hudiksvall som då tränades av Fagerstafostrade Fredrik Johansson. Gångna säsongen har Persson representerat Örnsköldsviks HF, som också spelar i ettan.

– Det gick bra. Jag är nöjd med säsongen, säger Persson som svarade för 54 poäng fördelat på 23 mål och 32 assist på 36 matcher.

Under sitt senaste besök i FAIK var Jesper Persson riktigt framgångsrik. Tillsammans med Karl Hassel bildade han ett vasst forwardspar, Persson svarade för 42 poäng (20+22). Hassel vann den säsongen poängligan för division 2, västra B, på 57 poäng (21+36). Persson slutade på fjärde plats i poängligan.

Läs mer: Fakta om Jesper Persson

Läs mer: Han lämnar FAIK

Läs mer: Jesper Persson till Modo

Mer läsning

Annons