Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstas frisbee-golfare i stor tävling

Söndagen den 17/7 avgjordes Visättra Open som är en del i Mälartouren på den mycket välskötta, men ack så utmanande Visättra Discgolfbana i södra Stockholm. I det 97 spelare stora startfältet hade Fagersta Frisbeesportförening fyra spelare representerade, varav två var debutanter och för en var det blott andra tävlingen.

Annons

Dagens bansträckning bestod av två varv av 20 hål, och ingen final spelades. I Avancerad-klassen spelade Thomas Johansson hem en delad fjärdeplats, endast ett kast ifrån att komma delad tvåa.

– Efter första varvet låg jag två kast ifrån delad ledning och jag visste att om jag kunde undvika några enkla misstag som jag gjorde första varvet så skulle jag plocka hem en fin placering, säger han.

– På det näst sista hålet gick jag för en lite längre putt, som om jag hade satt skulle inneburit ensam andraplats med facit i hand. Nu missade jag även returputten och istället för en birdie gick jag från hålet med en boggie.

I Motionsklassen fanns resterande tre spelare från Fagersta representerade, och det var Jesper Lind som det gick bäst för. Efter ett fint förstavarv där Jesper spelade smart och mestadels höll sig på fairway, följde ett andra varv där pricksäkerheten inte riktigt var på topp som under det första varvet.

– Det här var min andra tävling och jag har lärt mig mycket båda gångerna. Alla man spelar med är vänliga och hjälpsamma, och man får tips av de som spelat lite längre. I discgolf är det en trevlig stämning där alla är välkomna och det märks, säger Jesper Lind.

Tävlingsdebutanterna Christian Lehto och Hampus Söderlund spelade även de helt okej med tanke på att det var första tävlingen, samt att samtliga tre endast spelat discgolf i lite mindre än ett år.

Christian fick en dålig start med några boggies och dubbelboggies, men repade mod och spelade stabilt resten av dagen där framförallt inspelen från fairway till korg satt där de skulle.

Hampus och Christian säger att de gärna kommer åka på fler tävlingar efter denna.

– Det var en rolig upplevelse och första varvet där det var fri lottning var extra kul. Då blev jag lottad att gå i samma grupp som en av toppspelarna i Open, så där fick jag se många fina kast som jag tar med mig hem och ska träna på, säger Hampus Söderlund.

Över lag var det fina kast som blandades med lite sämre precis som för alla andra deltagare, och vädret var perfekt under hela dagen, om än lite blåsigt, så i bilen hem var det mestadels glada miner från samtliga Fagerstakastare.

Noterbart var att den trefaldige världsmästaren Nathan Doss från USA fanns på plats och spelade hem vinsten i den högsta klassen, även kallad Open. Anledningen till detta fina besök var att en deltävling i Discgolf World Tour spelas på Järva Discgolfpark 21/7 till 23/7 där alla från världseliten finns på plats.

Annons