Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstaskytt får skjuta final i Bologna

”Det största som jag varit med om i min karriär”.

Annons
Alexander Lindfors, skjuter final i Bologna.

Det blir Italien nästa för Fagerstakillen Alexander Lindfors. Han var med i det svenska ungdomslandslaget i luftgevärsskytte som vann Europen youth league (EYL) för den norra regionen, en tävling som avgjordes i Kisakallio i Finland.

Fagerstakille Alexander Lindfors var med om sitt största ögonblick i sin skyttekarriär när det Svenska ungdomslandslaget, där han hade sällskap av Emilia Bedoire, Filipstad, och Isabelle Johansson, Anderstorp, tog sig till finalskyttet i italienska Bologna i höst.

Men det var inte utan dramatik som laget tog hem seger. Det hela började på fredagen med match mot Estland som besegrades med 22–2. Sedan väntade Polen där segersiffrorna skrevs till 18–6.

Lördagen inleddes med match mot starka Norge som besegrade Sverige. Men efter en mycket jämn och tuff match mot Finland var det Sverige som stod som segrare. Men det krävdes särskjutning.

Alexander var naturligtvis jättenöjd med sin och lagets insats.

– Det här är det största som jag varit med om i min karriär. Matchen mot Finland blev verkligen dramatisk och spännande i en kokande hall. Jag är naturligtvis nöjd och glad, säger Alexander Lindfors.

– Vi visste att vi var ett starkt lag, men att vi skulle vara så starka så att vi skulle vinna hade jag inte riktigt våga tro på. Men det känns härligt att vinna tillsammans med detta härliga team.

– Vi har aldrig tidigare tävlat tillsammans eller tränat ihop. Andra team tränar ofta tillsammans innan stora tävlingar. Detta är en framgång som verkligen sporrar för att träna vidare med siktet inställt på Bologna. Nu gäller det att få till en jämn kvalitet på träningen och få in en bra känsla i skotten.

Till Bologna kan det bli två syskon i det svenska laget då Josefine Lindfors är uttagen som första reserv.

Syskonen Lindfors hade också stora framgångar i säsongens GP-tävlingar där den sista deltävlingen avgjordes i Sävsjö och där Josefin slutade etta i finalen medan Alexander blev trea.

Dessutom är det nu klart att Alexander och Josefine Lindfors i fortsättningen kommer att tävla för Söderala AIK, från Söderhamn, när det gäller internationella tävlingar och rankingtävlingar. Däremot kommer syskonen att träna i Fagersta och skjuta nationella tävlingar för moderklubben Fagersta USKF.

Läs mer: Fagerstaskyttar på pallen

Läs mer: En lyckad GP-helg

Läs mer: Seger i Kisakallio

Annons