Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstaskytt sexa på JSM

Lång resa första mästerskapet.

Annons

I fredags åkte ett gäng Fagerstaskyttar på sportskytte-SM i Söraby/Rottne. Trots den långa bilresan så var humöret på topp hos samtliga skyttar.

Vi anlände i god tid till den nybyggda skyttehallen för kläd- och vapenkontroll. I sportskytte är det på millimetern hur kläderna får sitta så tre av våra skyttar fick flytta ut knapparna samt ta bort vikt från ett luftgevär. Sen var allt godkänt.

Skyttarna anlände tidigt på lördagen till skyttehallen då damjuniorerna hade skjuttid klockan 08:00, nervositeten syntes tydligt hos skyttarna men främst föräldrarna som satt spänt och hoppades på att det skulle gå bra. Och bra gick det men bäst gick det för Josefine Lindfors som vann grundomgången i damjunior-c.

Totalt bland damjuniorerna DJC, DJB, DJA blev hon trea in i final. Totalt åtta skyttar sköt i den spännande finalen med musik och applåder som ska höja spänningen och nerverna till ytterligare en nivå.

Även Nathalie Hyttiäinen, Virsbo, gick till final som femma och slutade på åttonde plats. Josefine Lindfors höll sig kvar i finalen till sjätte plats och det är ett bra resultat för en 15 åring som var yngst in i finalen och tävlar mot Sverigeeliten.

Matilda Månsson slutade på 16:e plats och Kajsa Fredriksson blev 19:e plats.

På herrjuniorsidan, HJB, blev Alexander Lindfors nionde och Felix Gävfert i HJA slutade på 17:e plats.

Samtliga skyttar dubbelstartade även i dam- och herrklassen. Nathalie Hyttiäinen, Virsbo, gick in i damfinalen på en hedrande tredje plats och slutade som sjua. Josefine Lindfors blev 31:a och Kajsa Fredriksson 94:a följt av Matilda Månsson på 100:e plats.

Bland herrarna blev Alexander Lindfors 42:a och Felix Gäfvert 53:a. För att starta i sitt första sportskytte-SM så gjorde ungdomarna mycket bra ifrån sig och det var svårt att få dem att åka hem.

Annons