Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstaskytt trea i Ludvika

Rekordbra skytte i grundomgången.

Annons
Josefine Lindfors slutade trea i Ludvika Sport open.

Efter ett mycket bra sportlov med läger i Strömsund kom skytteungdomarna hem till Fagersta med nysatta rekord i luftgevär. De hann knappt landa hemma innan det var dags att bege sig till Ludvika på Sport open och sätta nya personliga rekord.

Ludvika Sport open är ett dubbeltest där varje deltagare skjuter två omgångar för Sverigerankning. Herrar och herrjuniorer skjuter först provskott och sen 60 skott, Damerna skjuter provskott och 40 skott och detta görs två gånger vardera. I grundomgången vann Josefine Lindfors, Fagersta, och slog rekord med 412,6 poäng.

Denna 14-åriga tjej hade högsta resultat av alla damjuniorer. I den mycket spännande finalen slutade Josefine Lindfors som trea i en tävling med mycket stor konkurrens både med juniorer i olika åldrar, seniorer och veteraner och alla tävlar för samma mål att vinna.

Av Fagerstas skyttar i herrjuniorer var det Felix Gäfvert som knep sista finalplatsen med endast två poäng till klubbkamraten Alexander Lindfors. Felix slutade som åtta i finalen. Kajsa Fredriksson, Fagersta, slog även hon personliga tävlingsrekord men det räckte inte till final.

Annons