Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstaskyttar nådde GP-final

Räddade skyttet och plockade placeringar.

Annons
Josefine Lindfors.

När natten knappt blivit morgon på Kristi himmelsfärdsdagen åkte ett gäng Fagertaskyttar till Kinna för att tävla i Sweden GP deltävling 2.

Först till start var damjuniorerna Josefine Lindfors och Kajsa Fredriksson. Josefine sköt till sig en klass seger med sina 411,3 poäng. För Kajsa blev det en elfte plats.

I skjutlaget efter var det herrjuniorernas tur och startande från Fagersta var Alexander Lindfors och Felix Gäfvert. Alexander sköt 608,3 poäng som räckte till en tredje plats i grundomgången.

Felix som hade ett mål för dagen att skjuta över 591 poäng var nöjd med sina 596 poäng och därmed blev sjua in i finalen.

Damjunior finalen höll på bli en kort elimineringsfinal för Josefine Lindfors som var nära att åka ut först som åtta. Hon lyckades rädda upp skyttet och plockade placering efter placering. Slutade till sist på en tredje plats i finalen.

I herr juniorfinalen var också spänningen på topp. Felix Gävfert gjorde ett bra skytte och slutade på en sjunde plats. Alexander Lindfors som ledde finalen länge och bjöd på rejäl spänning slutade till sist på en fjärde plats.

För både Alexander och Felix var det deras första stora final och killarna gjorde det bra. Det är så kul att just dessa killar som slitit med sitt skytte länge äntligen fått utdelning för allt slit. Med trötta och glada skyttar fortsatte vi hemåt, en lång resa tur och retur denna dag, cirka 90 mil.

Extra skönt är det att veta att våra skyttar kan prestera med många mil i bilen och brist på sömn, imponerande.

Nu är det träning som gäller och tävlingsvila fram till juli då tredje deltävlingen Sweden GP går i Kristianstad.

Annons