Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstasonen vill upprepa succén – och tror på VIK

Han gjorde succé med Tingsryd förra säsongen. Nu ska FAIK-fostrade Magnus Sundquist försöka upprepa det – och ger även sin syn på VIK Hockey.– Jag tror att VIK kommer att göra en bättre säsong än den förra, säger han.

Annons

Magnus Sundquist tog förra säsongen nykomlingen Tingsryd till en andraplats i hockeyallsvenskan. En stark och högst oväntat bedrift. Men i kvalet blev det förluster mot både AIK och Leksand.

Sundquist har en tuff utmaning framför sig inför Tingsryds andra säsong i hockeyallsvenskan. Laget har tappat spetsspelare som backen Drew Paris (Modo), centern Eric Castonguay (Leksand) och forwarden Markus Persson (VIK).

– Vi har ändå fått in skridskostarka spelare i Adam Schmidt och Jacob Dahlström. Jag tycker att vi har fått in spelare som kan fylla dessa luckor. Det vill vi tro på, säger Sundquist.

Vilka förväntningar ska folk ha på Tingsryd?

– Lika lag som förra året men det betyder ju inte att vi blir tvåa igen. Nu är det fler lag i serien som är bättre på papperet. Vi gick aldrig ner oss utan bara fortsatte och fortsatte förra säsongen. Vi gav aldrig upp och det är den mentaliteten som finns i Tingsryd. Och den har vi även den här säsongen.

Cmore-experten Mike Helber bjöd på sitt tabelltips vid måndagens upptaktsträff för hockeyallsvenskan. Där hade han Tingsryd som åtta och VIK Hockey som sexa.

FAIK-fostrade Sundquist som är uppväxt i Norberg berättar att han har bra koll på VIK.

– Jag följer VLT noga och allt som händer i Västerås. Det gör jag av intresse. Jag tror att VIK blir mer av ett lag den här säsongen och kommer att göra det bättre. Det känns som ett bättre kollektiv.

– Kul att de redde ut sina ekonomiska problem. Västerås ska ju vara med här. Förhoppningsvis håller sig fans och alla andra sig lugna nu och inte får panik så att klubben känner att de måste värva in spelare. Viktigt att ha kontinuitet.

Sundquist fortsätter sin analys:

– Vi har tolv spelare i laget som har passerat J20 och de egna leden via hockeygymnasiet. Det har ju gått ganska bra för oss. Vilket bevisar att det går att satsa på egna spelare.

Ditt lag tippas på en åttondeplats och det andra året brukar bli tuffare. Hur resonerar du kring det?

– Jag vet inte vem som har myntat det där uttrycket om att det skulle bli tuffare andra året. Det är som med alla andra klyschor som har blivit sagt den här dagen. Jag är så trött på alla klyschor där folk säger att man ska åka skridskor och sätta press. Men det är ju ändå år 2016 och det gör man i dag. Så är det.

– Det är så otroligt jämnt i den här serien och jag vet inte vad alla grundar sina bedömningar på.

Annons