Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK bröt dystra förlusttrenden

Fagersta AIK gick på knock mot bottenlaget Åmål. Efter en period var ställningen 6-1. Åmål kom tillbaka, men FAIK fick grepp om matchen igen och vann med 7-4

Annons

ISHOCKEY. Det mesta gick FAIK:s väg i början. Det hjälpte inte att Åmål tog en tidig time out, i stället för reducering gjorde FAIK 4-0.

Andra perioden inleddes sedan avvaktande och segt. Det skapades inga direkta målchanser.

Åmål tog sig dock in i matchen. Med två mål i mitten av perioden gjorde man match av tillställningen. Man tog också över och hade det mesta av spelet. FAIK tvingades till en timeout och efter det såg det lite bättre ut.

Åmål fick en drömstart på slutperioden. En snabb spelvändning efter en halvminut gav en 6–4-reducering. Tobias Bergström var på pucken, men den studsade upp i luften och till slut också in över mållinjen.

Det bjöds sedan inte på något vidare spel. FAIK hade kontroll på matchen och kunde ha avgjort.

I slutet pressade i stället Åmål på. Gästerna tog ut målvakten, men då gick det som det brukar gå. FAIK-backen Markus Dahlström fick pucken och friställde Erik Fredriksson kunde lägga in 7–4.

– En riktigt bra första period där alla femmor skapade, men där förstafemman gjorde fem mål och gjorde lite som de ville. En sämre andraperiod där vi gick ner oss och slarvade lite, men till slut en skön seger i alla fall, säger FAIK-tränaren Mattias Karlsson.

Ted Lindholm

Annons