Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK jagar första trepoängaren

"Kanske var det vändpunkten mot Hallsberg".

Annons
Erik Fredriksson är förväntansfull inför kvällens derby.

I söndags tog Fagersta AIK första segern i kvalserien. I kväll väntar ett tufft derby borta mot Surahammar. – Nu ska vi ge det här en riktig chans, säger FAIK-kaptenen Erik Fredriksson.

Poängmässigt har starten på kvalserien varit riktigt tuff för FAIK. Bara tre poäng på fyra matcher.

– Men kanske var det vändpunkten nu i söndags mot Hallsberg. Vi vände trots allt underläge och vann till slut i förlängningen, säger Erik Fredriksson.

– Det har ju inte riktigt studsat med oss. Men vi har ändå varit med i alla matcherna målmässigt.

Kvalserien började tungt mot Köping borta. FAIK hade ledningen, Köping kvitterade sent i powerplay och avgjorde i förlängningen.

– Kvalserien har blivit som vi väntade oss. Täta och tuffa matcher, men självklart är vi besvikna över att vi inte haft riktigt det rätta flytet, säger Fredriksson.

I kväll väntar ett klassiskt hockeyderby i Surahallen. För första gången på många år ställs brukslagen mot varandra i en tävlingsmatch.

– Jag har ändå spelat ganska många år i A-laget, och har aldrig mött Sura i en seriematch, säger Fredriksson.

– Så det här ska bli kul. Som pojklagsspelare var det riktiga derbyn mot Sura.

Vill nu FAIK försöka hänga med tätlagen är seger ett måste Sura.

– Vi ska verkligen försöka ge det här en chans. Jag tror att det kan bli en kamp om andraplatsen hela serien ut, och jag tror inte att det är omöjligt att vi kan bli tvåa, säger Fredriksson.

– Och det kan vara viktigt om vi kan bli tvåa. Man vet aldrig vad som händer. Titta bara på Västanfors. Som fick en gratisplats i allsvenskan.

Efter kvällens match tar kvalserien uppehåll till söndag. Då gästar Köping Fagerliden.

– Som spelschemat ser ut tycker jag att den andra halvan av serien ser ut att passa oss, säger Fredriksson.

– Vi har Köping, Valbo och Sura hemma. Arboga borta känns bara inspirerande att åka dit och göra en bra match. Hallsberg har vi vunnit mot två gånger på bortaplan.

Surahammar slutade sist i sin serie. Bytte tränare inför kvalserien när Joakim Lundholm tog över efter Johan Rauch och Anderas Engström. Laget har även plockat in en del spelare som egentligen lagt av.

– Vi får hoppas att segern mot Hallsberg ger oss rejält med självförtroende, för det finns verkligen potential i det här laget, säger Fredriksson.

Mer läsning

Annons