Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK jagar nionde raka

Länsderby väntar i kväll.

Annons
Erik Fredriksson missar kvällens match, men hoppas att hans lagkamrater fixar en ny seger.

Både sportsligt och publikt har FAIK gått lysande. Laget toppar publikligan för serien klart. Och ligger dessutom etta i tabellen.

Köping svarar för motståndet i kväll och FAIK hoppas kunna frångå den trista vanan att hamna i ett tidigt underläge för att sedan tvingas jaga. Det har gått bra hittills, men håller förstås inte hur länge som helst.

– Vi kommer att snacka om det inför matchen, hur vi ska göra för att vara vakna från start. Att vi vill spela bra i 60 minuter, säger tränaren Mikael Holmqvist.

– Vi kommer att spela med fyra kedjor och tre backpar. Tobias Bergström börjar i målet.

FAIK kommer till kvällens match med massor av självförtroende efter åtta raka segrar. Men laget har varit illa ute i flera matcher och fått vända underläge till seger.

– Starten på en del matcher har varit minst sagt knepiga. Vi har varit lite trögstartade, samtidigt som motståndarna har varit extra laddade för att de möter oss, ett lag som gått väldigt bra, säger forwarden Erik Fredriksson.

– Det finns också i vår trupp ett lugn efter den här starten på serien, men vi vet att vi måste prestera från start.

Fredriksson själv missar kvällens match på grund av arbetet. Men hade förstås gärna varit med på isen.

– Det extra kul att spela hemma. Vi slog ju Köping borta, som då ledde serien. Så jag hoppas att killarna grejar det, säger Fredriksson.

Mer läsning

Annons