Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK-killar slutade trea i cup

Vann bronsmatchen efter bragdinsats.

Annons
FAIK slutade trea.

I helgen har Fagersta AIK Team 05 spelat Sweden hockey trophy som är en av Sveriges största ishockeyturneringar för U-11 lag.

Fredagen inleddes med ett gruppspel där det först blev vinst mot Gentofte Stars med 4–1. I den andra gruppspelsmatchen så stod IK Graip för motståndet och matchen slutade 2–2. Fredagen avslutades med match mot Väsby hockey där det tyvärr blev förlust med 3–5. Med tre inspelade poäng i gruppspelet så slutade FAIK tvåa i sin grupp och därmed hade man även kvalificerat sig för A-playoff på lördagen.

Lördagens första motståndare blev Täby HC som var snäppet bättre än Faikarna och kunde vinna med 5–0 till slut. I den andra playoffmatchen så fick FAIK möta Trångsunds IF och vid vinst för FAIK i den matchen så skulle man vara klart för B-slutspelet, och vinst blev det med 3–2 efter en mycket bra match där ett vilt kämpande FAIK till sist drog det längsta strået.

På söndagen väntade Brinken i en kvartsfinal. FAIK stod för ytterligare en viljeinsats där man till slut vann matchen med 2–1. I semifinalen stod Hille-Åbyggeby för motståndet, där var Hille det bästa laget och vann matchen med 4–2.

Efter förlusten i semifinalen så väntade match om tredje och fjärde plats, killarna lovade varandra att köra ur allt som fanns i kropparna för att vinna bronsmatchen och plocka med sig en pokal hem till Fagersta. Tyresö/Hanviken stod för motståndet i den matchen, när slutsignalen ljöd så hade FAIK vunnit med 2–1 efter att ha gjort en riktig bragdinsats.

– Vi ledare är otroligt stolta över inställningen och attityden som killarna visat, och det är en stor ära att få vara med och dela den här framgången med grabbarna, säger tränaren Stefan Carlberg.

I laget ingick, ledare från vänster: Fredrik Svensson (tränare), Andreas Karlsson (tränare/lagledare), Tommy Normann (materialförvaltare) och Stefan Carlberg (tränare).

Bakre raden från vänster: Edvin Fältenhag, Melvin Hellström, Filip Paavola, Emil Siltanen, Joel Vretman, Liam Normann, Ludwig Svensson, Emil Strandberg, Max Joona, Hugo Carlberg och William Guldbrandsson.

Mellersta från vänster: Arwid Karlsson Englöf, Oskar Skog, Wiggo Karlsson Englöf och Erik Olsson.

Liggande från vänster: Alfred Hemming och Algot Forsman.

Mer läsning

Annons