Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK krossat på Fagerliden

FAIK blev rejält överkörda när man hemma mötte topplaget Grums i hockeytvåan. Hela 0-7 (0-1,0-2,0-4) slutade matchen.

Annons
Det blev tungt för FAIK att ta emot Grums IK hemma. FAIK fick inte peta in pucken i nätet en enda gång, medan Grums prickade målet sju gånger. Första målet kom sex minuter in i matchen.

FAIK-tränaren Mattias Karlsson var den förste efter matchen att konstatera att hans lag verkligen fått sig en lektion i konsten att spela hockey.

– Vi var inte med på banan. De var klasser bättre än oss.

Finns det något ni kan ta med från den här matchen?– Ja det skulle i så fall vara att vi fick träna försvarsspel. Men det är där som vi fick problem när vi blev allt för omständiga i egen zon. I stället för att spela enkelt så krånglade vi till det och tog allt för lång tid på oss. När vi sedan inte kommer upp i anfall och får fast dem så blir det jobbigt. Killarna blir trötta i både huvud och kropp, säger Mattias Karlsson som tror att det är en bidragande orsak till att laget inte kunde hålla ned siffrorna i slutperioden.

– Nu gäller det att ta nya tag och inte deppa. Det är ny match på onsdag. Vi ska ha klart för oss att vi nu spelar i en serie som håller hög klass. Men alla lag är inte av Grums klass så det kommer säkert poäng framöver för vår del. Men i dag kan jag bara konstatera att vi fick en riktig lektion i hur hockey ska spelas, tillägger han.

Annons