Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK-lånet från Hudik

”Kan betydligt bättre än så här”.

Annons
Emil Johansson, i mitten.

Fagersta AIK tog en mycket viktig seger när man hemmabesegrade Ludvika HF. 4–2 slutade matchen efter en stundtals darrig insats av hemmalaget. Det var först i den sista perioden som hemma grabbarna kopplade greppet ordentligt. – En mycket viktig seger, konstaterade tränaren Johan Rauch efter drabbningen.

ishockey. FAIK inledde hemma matchen mot Ludvika på ett lovande sätt. Men efter inledningen tillät man gästerna att komma in i matchen.

Man fick långt avstånd mellan lagdelarna något som gästerna kunde utnyttja. Ledningsmålet kom efter dryga 16 minuter och det såg i det läget tungt ut för hemmagrabbarna.

I den andra perioden fick FAIK till en kvittering i den fjärde minuten när Anton Ekström hittade rätt. Gästerna återtog dock ledningen, vilket tvingade tränare Rauch till timeout.

Avbrottet gjorde att det blev fart på hemmalaget som började jobba sig in i matchen. FAIK fick ett mål bortdömt, rätt eller fel svårt att säga i röran framför gästernas kasse.

Hemmalaget hade dock vaknat till och i den sista perioden var man klart bättre än gästerna.

Lånet från Hudiksvall Emil Johansson visade att han blir en tillgång. Själv sa han efter matchen att det kändes bra men att han kan betydligt bättre än vad han visade denna kväll.

– Men skall jag vara ärlig så måste jag medge att det känns i benen. Det har varit lite tufft med matcher den senaste veckan.

Tränare Rauch var nöjd med segern:

– Tycker att vi inledde bra men sedan tappade vi. Killarna går inte in ordentligt och tar jobbet som de ska. I tredje perioden fick vi bra tryck på dem. En riktigt viktig seger för oss.

Läs mer: Matchfakta finns här

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Läs mer: ”Skickar sonen för att bjuda igen”.

Mer läsning

Annons