Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK rycker i hemvändare

Den sista säsongen i Luleås J20-lag blev ingen succé. Nu har Oliver Nordmark sagt adjö till både Luleå och juniorhockeyn. Ett nytt kapitel skrivs i hans hockeykarriär. Nu väntar seniorhockey. Och FAIK är ett av alternativen inför hösten.

Annons
Oliver Nordmark har flyttat hem till Fagersta.

12 poäng på 39 matcher. Och en jumboplats med Luleå Hockeys J20-lag i Superelit. Det blev Oliver Nordmarks facit under hans sista säsong som juniorhockeyspelare.

– Det gick okej. Jag spelade back efter jul. Det är inte så stor skillnad, men det var lite ovant, säger Nordmark som till vardags spelar center på isen.

Nu är det dags för det stora steget i karriären. Han lämnar juniorhockeyn för att bli senior. Och framtiden är oviss. Ännu vet han inte var han spelar till hösten. Men var han än hamnar vet han vad som gäller för att framtiden ska bli så ljus som möjligt:

– Jag får göra några bra säsonger nu för att visa upp mig.

Det är precis det som gäller för honom nu. Nordmark siktar självklart på att kunna spela så högt upp i seriesystemet som möjligt. Men vägen dit kan vara lång. Många spelare som lämnar juniorhockeyn för att bli seniorer börjar om i division 1 eller 2 för att sedan försöka klättra uppåt.

Så går även Nordmarks tankar. Men han tänker inte skriva på för första bästa lag som hör av sig. I stället är helhetsintrycket av en framtida klubb viktigt.

– Först och främst måste det vara en bra och seriös klubb där jag vet att jag får förtroende. Det ska inte bli något ploj.

Nordmark är dock inte orolig för att stå klubblös till hösten. Det är fortfarande tidigt på året och han kommer att ha tålamod innan han bestämmer sig var det blir spel. Beslutet måste kännas rätt och moget.

För knappt två

veckor

sedan

flyttade han tillbaka till Fagersta eftersom säsongen tog slut i Luleå. Och visst finns det saker som lockar med att återigen spela i moderklubben Fagersta AIK.

– Det skulle vara kul att komma tillbaka och spela med mina gamla kompisar. Jag har ett hjärta för FAIK.

Har sportchefen Stefan Persson kontaktat dig?– Ja, han har hört av sig. Vi har snackat hyfsat mycket. Men samtidigt vill han inte ligga på för mycket.

Redan nu finns det några spelare i FAIK som Nordmark växte upp med inom ishockeyn. Och om Stefan Perssons vilja går igenom – att få hem talangerna som är ute i Sverige – tror Nordmark att laget kan bli starkt.

– Han (Persson) säger att de ska satsa på FAIK och få hem bra spelare.

Så FAIK är ett alternativ?

– Ja, det är ingen omöjlighet. Det är det inte.

Mer läsning

Annons