Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK:s bombardering förgäves

Drömmen om playoffspel blir allt suddigare för Fagersta AIK. Mot Hammarö blev det förlust med 4–1 – trots FAIK:s bombardering av målvakten.

Annons
Erik Fredriksson och resten av FAIK sköt sammanlagt 39 skott.

Om det såg mörkt ut för FAIK inför matchen mot Hammarö ser det ännu mörkare ut nu. Under onsdagskvällen föll man på bortais med 4–1.

– Men siffrorna är lite missvisande, tycker jag. Första perioden var riktigt bra. Innan de gjorde sina mål (1–0 och 2–0) hade vi fyra-fem riktigt klara målchanser, säger tränaren Mikael Adamsson.

FAIK sköt 13 skott i den första perioden, men gjorde bara ett mål genom Stefan Norberg. I den andra perioden sköt laget 15 skott och i den tredje 11. Men trots det blev Norbergs mål det enda.

– Redan i första perioden skulle vi ha stängt matchen. Men vi var lite dåliga i avsluten. Inte så rejäla, säger Adamsson och får medhåll av Peter Bergström:

– Vi var minst lika bra som de var, men fick ingen riktig utdelning på våra chanser. Det var lite dåliga avslut, många skott rakt på målvakten, säger han.

Den sista perioden rycktes sönder av utvisningar, vilket gjorde att FAIK aldrig fick någon riktig chans att komma igen målmässigt. Redan efter 34 sekunder i slutakten gjorde Hammarö 4–1 vilket också blev slutresultatet.

– Ett plus i alla fall till Simon Jokiniemi. Han jobbade bra, det var hans bästa match för säsongen, säger Mikael Adamsson.

Läs mer: FAIK drog på sig 13 tvåminutare och en tiominutare i matchen. Frustrationen mot domartemat var total och laget menar att domarna inte var konsekventa.

Tobias Bergström berättar om överkörningen, Peter Bergström berättar om vad som hände när han fick tiominutaren och Mikael Adamsson berättar vad som krävs inför den tuffa hemmamatchen på söndag mot Grums. Allt i fredagens FP.

Annons