Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK:s revansch mot Smedjebacken

Tränarnas önskan hörsammades av spelarna.

Annons
Marcus Räikkönen gjorde FAIK:s första mål mot Smedjebacken.

Fagersta AIK tog revansch på Smedjebacken när man bortavann med 1-4 (0-2, 0-1, 1-1) i en match där FAIK hade kontroll från början.

Ladda hem Mittmedias Hockeyapp: Klicka här för att ladda hem appen från Appstore och Google Play.

Efter matchen mot Smedjebacken hemma efterlyste tränarna bättre fart på laget. Peter Bergström sa efter matchen mot Smedjebacken på fredagskvällen på bortais:

– Ja vi hade bättre fart i kväll på skridskorna. Spelet var också bättre men vi slarvade lite för mycket när vi inte håller oss till spelidén vi tränat på.

FAIK tog ledningen efter dryga åtta minuter när Marcus Räikkönen satte pucken i nät i nummerärt överläge. 0-2 kom också det i PP då var Mattias Morén målskytt. Det var precis PP som man tränat på under veckan vilket visade sig vara bra.

– Jag tycker vi hade liret matchen igenom så ledningen efter första var helt rättvis. De chanser de skapade kom efter det att vi slarvat och de fått till snabba omställningar.

FAIK vann den andra perioden med 1-0, målskytt Kasper Sandström. I den sista perioden gjorde Samuel Törnkvist FAIK:s fjärde mål vilket betydde 1-4 i matchen. Peter Bergström menade att detta var ett fall framåt för laget som fortfarande är inne i en tung träningsperiod.

– Vi var det bättre laget i kväll och gick runt på mycket folk. Den tunga träningen kommer att fortsätta även den kommande veckan. Där man också kommer att träna och nöta på olika detaljer.

Nästa match för FAIK är först den nionde oktober då man möter Malung på bortais.

Träningsmatch

Smedjebackens HC-Fagersta AIK 1-4 (0-2,0-1,1-1)

Mål, FAIK: Marcus Räikkönen, Mattias Morén, Kasper Sandström och Samuel Törnkvist.

Mer läsning

Annons