Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK:s segerrecept: Raka anfall

När Fagersta AIK i dag möter Köping HC i ett hett derby måste laget höja sig många snäpp. Och Mattias Karlsson vet vad som behövs i spelet om det ska bli vinst.

Annons

Fagersta AIK:s tränare Mattias Karlsson var grymt besviken på sina spelare efter förlusten mot IFK Hallsberg. Därför är revanschlustan stor när laget i dag ställs mot derbykonkurrenten Köping HC på bortais.

– Allt som var bra mot Grums var som bortblåst mot Hallsberg. Som spelare måste man vara besviken på sig själv om man inte har gjort sitt yttersta. Personligen tänkte jag att jag ville göra det bättre och ta revansch efter en sådan match, säger Karlsson och syftar på sin egen spelarkarriär.

Problemet mot Hallsberg var att FAIK:s backar ofta var för långsamma ned på pucken. Och när de väl spelade upp den till sina forwards drällde de med pucken och fastnade ofta i mittzonen för att sedan förlora den.

– Att spela dåligt i flera matcher finns inte. Men bottennapp blir det alltid under en säsong, så är det bara.

Så nu vill du ha ett rakare anfallsspel?– Ja, absolut. Mot Grums spelade backarna upp till forwards som sedan la ut pucken, så Grums fick aldrig långa anfall. Det är bättre än att bli av med den, säger Karlsson och tillägger:

– Vi måste försöka vinna för att hänga med Hallsberg i tabellen. Det är många matcher kvar och vi får inte gräva ner oss. Alla måste gå in i sig själva och prestera mycket bättre.

Annons