Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK:s sköna urladdning

Fagersta AIK kom snabbt tillbaka efter storförlusten senast i Avesta. Skedvi/Säter fick nämligen känna på hemmastyrkan. Matchen slutade 7–2 efter en rejäl urladdning av FAIK i sista perioden.

Annons
FAIK fick flera tillfällen att kramas i matchen.

Efter säsongens bästa period, den första, enligt tränare Holmqvist ledde FAIK hemma mot Skedvi/Säter med 2–0. Det var ett stabilt och lugnt spelande hemmalag. I den egna zonen spelade man föredömligt och satte sig inte i några onödiga situationer. Med ett snabbt och rappt offensivt spel satte man gästerna under hård press och skapade flera fina lägen för ytterligare mål. Gästerna ska vara nöjda med att det bara var 2–0 efter den första perioden trots att skotten var helt jämna.

FAIK inledde den andra perioden genom ta tillvara på sitta andra powerplay för kvällen när Erik Fredriksson satte 3–0.

Men allt eftersom matchtiden gick fick Skedvi/Säter allt mer att säga till om. Med knappa två minuter kvar av mittenperioden kom också en reducering. I samband med målet drog FAIK på sig en onödig utvisning vilket gjorde att man blev hårt tillbaka pressade. I det läget av matchen var man riktigt illa ute och Daniel Bergström mellan stolparna fick göra rätt för traktamentet.

Slutet av den andra och början av den tredje perioden var det riktigt darrigt i hemmalaget – vilket också fick till följd att gästerna kunde reducera ytterligare en gång. 3–2 och matchen stod verkligen och vägde.

Men återigen tog FAIK tillvara på ett powerplayläge och gick fram till 4–2.

När sedan slitvargen Jesper Andersson visade vilja och satte det femte hemmamålet var det avgjort, om inte tidigare.

FAIK:s tränare Mikael ”Honken” Holmqvist var mycket nöjd med sina killar efter matchen.

– Den första perioden är nog den bästa vi gjort den här säsongen. I den andra sätter vi oss själva i svåra lägen genom att ha dåliga första passningar.

Vad är du mest nöjd med förutom resultatet? – Vi spelade mycket bra i både boxplay och powerplay. Vi gjorde tre och släppte inte in något, så det var riktigt bra. Inför sista pratade vi om att spela enkelt och det tycker jag att killarna tog till sig och så kom urladdningen i slutet. En mycket skön seger.

Läs mer: Jesper Andersson berättar om sitt snygga solomål som totalt stängde matchen. Läs i måndagens FP.

Mer läsning

Annons