Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK:s skuld stoppar stjärnorna

Fagersta AIK:s förfrågan om att avskriva en skuld på 75 000 kronor hos kommunen avslogs. Det hindrar laget från att ta in möjliga toppspelare till laget.

Annons
FAIK kan inte värva några spelare utifrån på grund av ekonomin.

2009 fick FAIK ett lån på 500 000 kronor från Fagersta kommun. I dag återstår 75  000 kronor av skulden. FAIK har ett pressat ekonomiskt läge i och med förflyttningen till Värmlandsserien till den här säsongen och ansökte därför hos kommunen om en avskrivning på skulden. Den avslogs direkt, vilket kan innebära konsekvenser.

– Det hade gett oss möjlighet att kanske få en extra bra spelare som vi i så fall skulle betala för, säger FAIK:s ordförande Håkan Westborg och fortsätter:

– Vi har en tunn trupp. Vi har varit oerhört stolta över att vi har haft 100 procent egna spelare, men det klarar vi inte längre. Nu måste vi ta in någon utifrån, och då kostar det pengar.

Westborg menar vidare att det inte bara är a-laget som påverkas. Även återväxten i klubben kan få sig en törn.

– Framför allt ska vi fixa det bra för våra yngre så att de tycker att det är roligt. Det är jättebra att ha pengar för till exempel cuper.

Den uteblivna avskrivningen av skulden är dock ingenting som Westborg ser som något alarmerande i dagsläget.

– I det läge kommunen befinner sig ekonomiskt hade det inte känts rätt att avskriva skulden. Vi är jättenöjda med att kommunen har rustat upp Fagerliden, det är inga ”hard feelings”.

Annons