Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK-sportchefen om första tiden

Sebastian Varjomaa tillträdde som sportchef för FAIK i våras.Nu berättar han om den första tiden – och om att fortfarande vara spelare.- Tanken är att jag ska finnas tillgänglig framöver och sedan fasas ut, säger han till Fagersta-Posten.

Annons
Sebastian Varjomaa, ny sportchef.

I slutet av maj stod det klart att FAIK-backen Sebastian Varjomaa, som tillhört föreningens A-lag sedan säsongen 2006-07 skulle bli ny, spelande sportchef i klubben.

Nu berättar han om hur första tiden i den ovana rollen har varit.

- Det har varit mycket nytt och det är mycket att lära sig. Samtidigt har det varit kul, för jag har fått prata med mycket folk.

- Men vissa saker har kanske varit svårare än vad man trodde på förhand. Klart att man också hade velat knyta till sig några fler spelare, säger han.

Du är ju spelande sportchef, hur länge kör du på med dubbla roller?

- Tanken är att jag ska lägga av nästa säsong. Jag hade en tanke om att sluta spela redan nu, eftersom jag har åkt på en del hjärnskakningar under de senaste säsongerna. Men nu har jag sagt om att läget är som det är just nu, att om vi inte har full trupp, så spelar jag.

- Har vi sedan en full trupp vid säsongsstarten så jag kommer finnas tillgänglig framöver och sedan fasas ut. Men i dagsläget går jag in som spelare.

I skrivande stund har FAIK 14 spelare (två målvakter, fem backar och sju forwards) kontrakterade inför säsongen 2015-16.

Annons