Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färdigspelat för Fagerstas lag på Gothia

Det blev sportsligt tungt för ortens fotbollslag som sökte sig ner till Göteborg för Gothia Cup. Fyra av de fem lagen som åkte ner missade A-slutspelet med bara en placering.

Annons

Västanfors IF åkte ner med tre lag och Fagersta Södra med två. Konkurrensen i gruppspelen var väldigt tuff och alla lag fick mäta krafterna med utländska motståndare.

LÄS MER:   Fem Fagerstalag åker till Gothia

Tyvärr räckte inget av lagen till för att gå vidare till A-slutspelet och fick sikta in sig på spel i B-slutspelet. För Fagersta Södras pojkar 14 tog det stopp redan i B-slutspelets första match efter en 0–1 förlust mot Ulricehamns IFK 2.

Fagersta Södras pojkar 15 klarade sig ett steg längre innan man i 1/16-delsfinalen fick stryk mot svenska Kållered SK med 0–2. Dessförinnan hade de slagit norska SK Sprint-Jeløy med 4–0.

Västanfors IF flickor 18 gjorde ett väldigt starkt gruppspel men i B-slutspelet blev de utslagna redan i första matchen efter 1–3 mot Hertzöga BK.

Även Västanfors IF flickor 14 förlorade i sin första B-slutspelsmatch i en 0–1-match mot Bengtsfors IF.

Längst gick Västanfors IF flickor 15 som slog Team Hudik/Näsviken i sin första B-slutspelsmatch med ynka 1–0.

Den andra matchen slutade 3–3 och gick till straffar. Där drog Västanforstjejerna det längre strået och gick vidare till 1/8-delsfinal. Men där tog det tyvärr stopp mot Assyriska FF efter en förlust med 1–2. 

Mer läsning

Annons