Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femte raka torsken – "Ett kliv framåt"

Virsbo IF:s damer åkte på sin femte raka förlust i serien i derbyt borta mot Per-Ols IBF. Förlustsiffrorna skrevs till 5–1. Men trots det var tränaren Ari Leskelä nöjd med sina spelare.

Annons

– Det var ett kliv framåt. Jag är riktigt nöjd med första perioden. När sedan Per-Ols drog ifrån i andra perioden började vi inte hänga med huvudena heller, säger han.

Virsbos målvakt Denice Lönnqvist storspelade i den första perioden som slutade 1–1. Hon radade upp räddningar och höll sitt lag kvar i matchen. Dock var inte Per-Ols målvakt Lovisa Hedin sämre. Säkert plockade hon ner bollarna.

– Ja, ett plus till båda målvakterna. De gjorde det riktigt bra, säger Leskelä.

– Lovisa (Hedin) vet man var man har, henne har jag höga förväntningar på. Virsbos målvakt överraskade, hon var duktig, säger Per-Ols tränare Pasi Leinonen.

Efter den första perioden fick Per-Ols bättre fart på bollen och tog över spelmässigt. Tränaren Leinonen bytte då sitt missnöje till en mer tillfredställd hållning.

– Vi var alldeles för stressade, glömde grunderna och slarvade med passningarna (i den första perioden). Men det blev bättre i andra, säger Leinonen.

Ett snabbspelande Per-Ols gick omgående upp till 5–1 i den tredje perioden som också blev slutresultatet. De tre poängen innebär att Per-Ols nu går om Knäppmora AIK i tabellen, som dock har en match mindre spelad. Virsbo är fortsatt jumbo med noll poäng efter fem omgångar. Men Ari Leskelä ser positivt på den kommande tiden.

– 5–3 eller 5–4 hade varit mer rättvist. Nu går vi bara framåt. Efter jul kommer vi, säger Leskelä och får support av Leinonen:

– Virsbo kämpar och krigar, det är ett härligt gäng. De ska ha en stor eloge.

Mer läsning

Annons