Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick ge sig mot Nordström

”Jag har missat lite för mycket för att vara helt nöjd med min insats”.

Annons
Västanfors Fredrik Rydberg slutade tvåa i poängligan.

Västanfors IF:s målspottare Fredrik Rydberg slutade tvåa i skytteligan med sina 38 mål. Det var bara Västanforsfostrade Klas Nordström i Ik Tellus som var bättre, han mäktade med 46 mål.

Rydberg svarade för hela fem mål i den sista matchen mot HaparandaTornio som slutade 6–4.

– En tvåa kommer man aldrig ihåg, så visst hade det varit bättre om jag hade vunnit, säger Fredrik Rydberg.

Läs mer: Poängligan för allsvenskans norrgrupp

Är du nöjd med din egen säsong?

– Både ja och nej. En säsong då jag trycker dit allt, då gör jag minst tio mål till. Nej jag har missat lite för mycket för att vara helt nöjd med min insats.

Om man inte bara ser på målen utan även tar med målgivande passningar så är du närmare Klas Nordström i poängligan. Du har sex assist mot Nordströms två, vilket gör 48 poäng totalt för honom och 46 för dig.

– Jag måste säga att jag är förvånad över att jag har sex assist, men det är väl så att jag någon gång sett att någon haft ett bättre läge än jag, och släppt bollen. Att spela fram är inte min starka sida.

Hur ser du på säsongen för laget?

– Jag tycker att vi ska vara nöjda med 6:e platsen. Visst hade det kunna blivit någon mer poäng. Men vi har besegrat Tellus och spela jämnt i en match mot dem. Vi har också spelat två jämna matcher mot Ljusdal.

– Så som helhet måste vi vara nöjda med laginsatsen inte minst med tanke på de förutsättningar vi haft med is problemen på IP. Jag tycker nog att det trots detta känns som vi redan tidigt visade att vi var så bra så att något negativt kvalspel inte varit aktuellt.

Läs mer: Aktuell tabell

Läs mer: Västanfors fick spela hemma i Köping

Annons