Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick slita för tre poäng

"Vi gjorde en bra andraperiod, och hade några bra boxplay".

Annons

Knäppmora AIK tog en programenlig trepoängare borta mot Skogs IBS på tisdagskvällen. Serieledaren fick dock slita i 50 minuter, men till slut blev det stabila 13–7, efter en massa mål i slutperioden.

Inför 130 personer, många tillresta KAIK-supportrar, så inledde serieledaren enligt schema. Man gick snabbt upp i en 3–0-ledning, efter bland annat två mål av poängkungen Magnus Bäckman.

Skogs slet dock ordentligt, man hade ryckt upp sig avsevärt jämfört med helgens debacle, och i början av andra kvitterade man till 3–3.

KAIK gjorde dock ett par psykologiskt viktiga mål och drog snabbt återigen ifrån i målprotokollet. Hemmalaget gav emellertid inte upp. I mitten av sista perioden låg man under med 7–6 och hade bud på kvittering, men istället prickade Knäppmora elegant in avgörande 8–6-målet.

Skogs gav upp och då rasade det bakåt och Knäppmora kunde göra några enkla och några snygga mål till. Bland annat så bjöds publiken på ett riktigt zorro-mål, några minuter före slutsignalen. Till slut blev det en 13–7-seger för Skinnsbergslaget.

KAIK-tränaren Johan Söderström var inte helt nöjd efteråt:

– Det var ingen av våra bättre matcher. Vi gjorde en bra andraperiod i en halvstökig match och hade några bra boxplay. Framåt var det bra, men bakåt täckte vi för dåligt. Vi skulle inte ha släppt in så många mål.

Skogstränaren Mika Erkkonen deppade inte nämnvärt efter förlusten. Matchen var ett klart fall framåt.

– Det blev alldeles för stora siffror. Det var synd att det rann iväg på slutet. Vi höll oss till vår gameplan i två och en halv period, sen blev det något misstag, det var god natt och så rann det iväg, säger Erkkonen.

Erkkonen blickar dock framåt:

– Jag är nöjd med killarnas insats. En eloge till samtliga spelare. Fortsätter vi spela så här så kommer vi ta många poäng till.

Matchfakta och aktuell tabell finns här

Skogs Magnus Holm och Knäppmoras Jonas Persson i kamp om bollen.

Mer läsning

Annons