Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filip hyllades för sin fullträff

”Jag la bara pucken på mål”.

Annons
Filip Johansson, i dalatröjan.

I Örnsköldsvik avgjordes under veckoslutet klassiska TV-pucken. Västmanland, utan spelare från Fagersta AIK, nådde ingen framskjuten placering.

Men i Dalarnas lag, som slutade trea, spelade Fagerstabördige backen Filip Johansson, som annars återfinns i Leksands J18-lag.

Filip har att brås på i hockeysammanhang med FAIK-profilerna farfar Kjell ”Dadda” Johansson och pappa Benny. Nu svarade Filip för en bra turnering och utsågs bland annat till Dalarnas bäste spelare i semifinalen mot Ångermanland, en match som Ångermanland vann med 5–1.

– Det var tråkigt att vi förlorade semifinalen, jag hade hoppats på att vi skulle nå finalen. Men vi hade en rolig vecka, vi var i Avesta och tränade några dagar först, säger Filip Johansson.

– Ångermanland gjorde två snabba mål, jag vet inte om vi var nervösa. Men de hade ju hemmaplan och det var mycket folk på läktarna i Fjällräven center.

I match om tredje plats mötte Dalarna Norrbotten, och vann med 5–4 efter underläge med 3–4 i paus.

– I första perioden var vi inte bra. Vi fick en utskällning i pausen, säger Filip och skrattar.

Den forne FAIK-spelaren tog till sig av vad tränarna sa. För direkt i den andra perioden såg han med ett läckert solomål, som hyllades rejält av TV-kommentatorerna, till att Dalarna kunde utjämna matchen.

– Det var lite strul i vår zon, så fick jag pucken och tog chansen att gå själv. Sedan la jag bara pucken på mål. Jag blev lite överraskad över att den gick in. Men jag tycker att vi vann rättvist, säger Filip.

Med drygt fem minuter kvar att spela satte sedan David Knuts rättvist 5–4 för Dalarna som sett över hela matchen var det bättre laget.

Det var andra året som Filip fick chans att spela i TV-pucken. I fjol fanns han också med i Dalarnas bronslag.

– Just därför hade jag hoppats på att få spela final nu, säger Filip.

Till vardags spelar Filip i Leksands J18-lag.

– Det rullar på bra, både hockeyn och skolan, säger Filip.

Annons