Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filip nöjd efter SM-finalen

Filip Johansson spelade final med Leksands IF på påskafton.

Annons
Filip Johansson under SM-finalen mot Frölunda.

På påskaftonen spelade Leksands J18 lag SM-final mot Frölunda HC. Matchen slutade 0-1, vinst för Frölunda.

Backen Filip Johansson från Fagersta, som spelade sina första landskamper för drygt en månad sedan, spelar i Leksands J18-lag. Finalförlusten var tuff, men den sura eftersmaken hade lagt sig något på påskdagen.

- Så klart var jag riktigt besviken i går men det har lättat lite. Jag är rätt nöjd ändå om man ser till hela slutspelet, säger han.

Läs också: Han hyllades för sin fullträff

Matchen var ganska jämn och hade kunnat sluta annorlunda:

- De hade lite mer spel. Men vi hade också ganska mycket lägen. Det var två bra målvakter, säger Filip Johansson och fortsätter:

- I försvarsspelet tappade vi lite i markeringen någon gång, det var det som gav dem målet. Vi skulle ha satt de chanser vi fick, ett friläge bland annat.

Han själv fick bra med speltid i finalen.

- I kvartsfinalen mot Brynäs fick jag börja som sjunde back och spelade inte så mycket. Men nu i helgen fick jag spela rätt mycket.

I framtiden tror Filip att han kan ha nytta av erfarenheten av att ha spelat en final.

- Om jag skulle hamna i samma läge igen i framtiden kan det vara väldigt viktigt. Så klart var man extra nervös innan. Om jag skulle hamna där igen har jag mer rutin nu.

Filip Johansson, som är född 2000, kommer att fortsätta spela med Leksands J18-lag till hösten. Då börjar han hockeygymnasiet i Leksand.

Läs mer: Han gör debut i blågult

Annons