Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fläkten" hakar på trenden

Flera andra klubbar har använt ny teknik för att öka inkomsterna. Nu hakar även Västanfors på trenden. Under parollen ”för 100 år – mot superallsvenskan” samlar klubben in pengar via swish.– Det är ett sätt att visa att vi behöver pengar, säger initiativtagaren Göran Johansson.

Annons

Swish har blivit en het trend bland idrottsklubbar när det gäller att samla in pengar från supportrar. Ett välkänt exempel från länet är Västerås SK – som finansierat flera värvningar till fotbollslaget med hjälp av öronmärkta ”swish-pengar” från supportrarna.

I dagarna har Västanfors IF lanserat en egen swish-kampanj.

– Man har läst om VSK som får in 50 000-100 000 till en ny spelare. Det kommer inte vi få, men kan vi få in 10 000 vore det bra, säger lagledaren Göran Johansson.

Kampanjen riktar sig till alla som vill stödja Västanfors i jakten på en plats i den kommande superallsvenskan. Dit tar sig 16 lag. För att ”Fläkten” ska vara ett av dem krävs det att klubben fortsätter att utvecklas.

– Det här är ett sätt att gå ut och visa att vi behöver pengar för att förstärka vår trupp. Vi vill nå superallsvenskan om två år. Då måste vi ha spelare utifrån. Vi har för lite spelare underifrån, det är så sanningen ser ut i vår verksamhet, säger Johansson.

Initiativtagaren Göran Johansson berättar att responsen till en början har varit positiv. Bland annat har en före detta VIF-spelare från Finland hört av sig och berättat att han vill bidra.

- Vi hoppas att det här kommer generera ekonomiskt stöd för föreningen, säger Johansson.

LÄNK: HÄR ÄR SWISH-KAMPANJEN PÅ VÄSTANFORS HEMSIDA.

Läs mer om Västanfors och swish-trenden:

Här är nya VSK Swish-planerna.

Västanfors väljer intern lösning.

Johan Andersson ny sportchef.

Göran Johansson.

Mer läsning

Annons