Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygande discar har landat i Fagersta

Fagersta frisbeesportförening. Så heter klubben som fått ihop en discgolfbana i Fagersta.– Kommunen har sponsrat, men det är vi som har drivit fram det, säger Thomas Johansson, medlem i föreningen.

Annons

En helt ny sport som alla kan spela. Nu finns det en discgolfbana i Fagersta, belägen vid Risbroskolan.

– Vi ville gärna ha en bana här i Fagersta. Det blir ganska många mil om man ska åka fram och tillbaka till Kolbäck för att spela. Vi vill kunna spela varje dag. Nu kan vi åka ner och spela när vi vill – det är helt perfekt, säger Thomas Johansson om den nya banan.

Sporten är enkel att förstå sig på för personer som tidigare spelat golf. Det går ut på att på så få kast som möjligt sätta discen i korgen.

– Och precis som i vanlig golf har man olika discar med olika egenskaper. Vissa kastar man långt med och andra har man för att skruva runt ett träd eller något annat hinder, säger Thomas Johansson.

Niohålsbanan i Fagersta har en varierad hålslängd. Det längsta hålet är 94 meter och det kortaste 42 meter långt.

Andreas Wennmyr är en annan medlem i föreningen. Han började kasta för tre år sedan. Detta efter att ha testat på sporten med några kompisar från en annan kommun.

– På den vägen är det. Jag testade på och blev fast. När jag kom hem tog jag med mig Thomas ut och då fastnade även han, säger Wennmyr. Och kompisen fyller i:

– Jag har en gammal knäskada som gör att jag inte kan spela fotboll. Därför passar den här sporten alldeles utmärkt för mig. Man måste inte kunna springa, säger han.

Vad är förhoppningen med att starta föreningen?

– Att försöka växa som klubb. Att få folk att komma ner och spela. På sikt vill vi få till en bana med 18 hål. Men det blir nog först om några år, säger Wennmyr.

Varför håller man på med den här sporten?

– Det är det sociala i det hela. Man går ut ett helt gäng och spelar. Men det handlar också om motionen. På en 18-hålsbana kan man gå upp emot en mil, säger han.

Tävlingsmomentet då?

– Självklart blir det en prestige när man spelar mot kompisarna. Då kan det bli lite nervöst på småputtarna.

Annons